Asztalhoz ülnek

2017.10.26. 19:13

Rajtol az NB I/B-s és NB II-es sakkbajnokság 

KÖRKÉP Vasárnap kezdődik az NB I/B-s és NB II-es sakkbajnokság. Megyénket előbbiben kettő, utóbbiban három együttes képviseli.

Pum András

Az NB I/B-s megyei rangadót november 26-án vívják. Vajon újra egymás ellen játszik majd a Haladásból Mladen Trbojevic (balról) és a Szentgotthárdból Takács Balázs (jobbról)? Fotó: Unger Tamás

 

Az NB I/B-s megyei rangadót november 26-án vívják. Vajon újra egymás ellen játszik majd a Haladásból Mladen Trbojevic (balról) és a Szentgotthárdból Takács Balázs (jobbról)? Fotó: Unger Tamás

A 2017/2018-as sakkcsapatbajnokságban az NB I/B Chaorusek csoportjában a Haladás VSE-Infraplan II. és a Szentgotthárd-Alsószölnök STE, az NB II. Széchenyi csoportjában pedig a Sárvári SC SE, a Haladás VSE-Infraplan II. és az Arborétum Herény játékosai ülnek asztalhoz megyénkből. Újdonság, hogy az idei bajnokságokban már nem a mérkőzéseken szerzett pontok összesítése alapján rangsorolnak, hanem bajnoki pontok szerint: a győzelem 2, a döntetlen 1 pontot ér, a vereségért nem jár pont.

- A legutóbbi bajnoksághoz képest nem változott a keretünk – tudtuk meg a Haladás VSE csapatvezetőjétől, Pergel Lászlótól. – NB I B/-s csapatunkkal az elmúlt bajnokságot második helyen zártuk, de ez a jövőt tekintve nem jelent semmit. Nyilván most is minél előbbre szeretnénk zárni, de konkrét elvárás nincs. Lesznek olyan meccsek, melyeken előre tudjuk, hogy nincs esélyünk – például a Nagykanizsával szemben – de sok, ki-ki meccset is vívunk majd. Ami az NB II-es gárdát illeti, idén is elsősorban a gyermekeknek adunk lehetőséget, minél több fiatalt szeretnénk asztalhoz ültetni. Nem tudom, a többiek hogy erősítettek, de az biztos, hogy a bentmaradás a cél.

- Viszonylag nagy változás volt a keretünkben, négy játékost igazoltunk – jelezte Király Ferenc, az elmúlt bajnokságot negyedik helyen záró szentgotthárdiak csapatvezetője. – Két FIDE-mestert igazoltunk; Antal Tibor Kendét Paksról, illetve az orosz Voroszin Vladimirt. Új igazolás a két ifjúsági játékos, Kurtics Máté és Kurtics Erika, akik testvérek. Nagy Kristóf viszont visszatért Zalegerszegre. A bajnokságban egyértelmű a célunk: mindenképpen dobogón szeretnénk végezni, noha tudjuk, nem lesz könnyű dolgunk.

- Egyben maradt a legutóbbi csapatunk, nem volt változás – jelezte a legutóbbi NB I/B-t a nyolcadik helyen záró Sárvár csapatvezetője, Gergácz Balázs. – Amióta az eszemet tudom, mindig 12 csapat alkotta az NB II-t, ezúttal csak tíz. Így szűkebb, erősebb a mezőny, ettől függetlenül a 7-8. hely környékére várom a csapatot.

Az Arborétum-Herény a 2016/2017-es bajnokságban papíron kiesett az NB II-ből, de mert az ötödik helyen végzett Lövő visszalépett, a szombathelyi gárda az NB II-ben folytathatja.

- Nem lehetnek vérmes céljaink, egyértelműen a bentmaradás a minimális elvárás – mondta Szalay István, az Arborétum-Herény csapatvezetője. – Bizakodásra adhat okot, hogy két jó ifjúsági játékossal erősödtünk. Rátkai Domonkos Felsőszölnökről, Király Barnabás Lövőről érkezett.

Az NB I/B első fordulójában vasárnap a Haladás II. a Pénzügyőrt, a Szentgotthárd a Nagykanizsa II. együttesét fogadja, míg az NB II-ben Sárvár-Arborétum és Haladás III.-Győri Elektromos vasi vonatkozású meccseket rendeznek.

Az NB I-es bajnokság a Haladás VSE-Infraplan I. gárdájával november 25-26-án – dupla fordulóval – rajtol.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában