Véget ért

2017.11.16. 08:33

Jól sikerült az idei roncsderbiszezon

Szép vasi sikerekkel zárult a 2017-es országos roncsderbibajnokság – az összetett csapatversenyt az Auto-Crash Szombathely SE nyerte.

Tóth Gábor

Korándi Balázs, a „széria kicsi” kategória bajnoka és Mórocz Patrícia, a „széria kicsi” ezüstérmese. Fotó: Kámán András

A 2017-es szezon roncsderbiversenyeinek – sorrendben – Rábatöttös, Szombathely, Kustánszeg, Gyenesdiás, Ádánd, ismét Rábatöttös, végül Csapod adott otthont. Hat egyesület versenyzett, Vas megye színeit képviselve az Auto-Crash Szombathely SE és az Autó Sport Klub Rum pilótái álltak rajthoz, menet közben pedig a vépi Speed Car AMSE gárdája is csatlakozott a sorozathoz. A vasiak, főleg a szombathelyiek rengeteg érmet gyűjtöttek be.

Korándi Balázs, a „széria kicsi” kategória bajnoka és Mórocz Patrícia, a „széria kicsi” ezüstérmese. Fotó: Kámán András

- Vas megyei szempontból kifejezetten mozgalmasra sikeredett az idei szezon, hiszen három vasi klub pilótái, autói versenyeztek, és három versenynek adott otthont a megye – jelezte Pintér István, az Auto-Sport Szombathely SE vezetője, a pontvadászatot szervező Magyar Országos Roncsderbi Szövetség elnökhelyettese. – Ráadásul az eredmények is szépen alakultak. A szombathelyi klubtól Németh Frigyes, Korándi Balázs, Takács Roland és Dancs Gertrúd is kategóriagyőztes lett, hogy csak a legjobbakat említsem. A rumiaktók a fiatal László Dánielt emelném ki – szép jövő előtt áll. A vépi egyesület első érmeit Hetyei Patrik és Nagy Noémi szerezte.

Külön öröm számunkra, hogy sikerült Szombathelyre hozni a csapatbajnoki címet. Sok ember munkája van ebben a szép eredményben, mindenkinek jár a köszönet, aki csak egy picivel is hozzájárult ehhez a diadalhoz. Örülök, hogy egyre bővül a versenyzői létszámunk, jelenleg legalább 130-150 versenyző rendelkezik engedéllyel. A futamokra az ország minden részéből érkeznek pilóták, de osztrák roncsderbisek is előszeretettel látogatják a rendezvényeinket. Egy-egy versenyen általában 60-70 autó áll rajthoz, de egy járművel többen is neveznek. A sportág kedvelői rendre ott vannak a futamokon, mindenhol sok néző

előtt, remek hangulatban szálltunk autóba. Ráadásul nagyon úgy néz ki, hogy jövőre több klub adja le a nevezését, és elképzelhető, hogy új versenyhelyszínek is bekacsolódnak a sorozatba. Időigényes a mi sportágunk, és bizony a pénzt is viszik az autók, az utazások – ennek ellenére egyre többen vagyunk, fejlődünk, jó úton járunk!

Végeredmény, Vas megyei érmesek, egyéni, szuperfutam: 1. Németh Frigyes, 2. Pék Ferenc, 3. Komálovics Balázs (mind Szombathely). Széria, nagy: 1. Németh Frigyes, 2. Pék Ferenc, 3. Viszket Krisztián (mind Szombathely). Széria, kicsi: 1. Korándi Balázs, 2. Mórocz Patrícia (mindkettő Szombathely), 3. Hetyei Patrik (Vép). Lada: 2. Barbarics Benjamin (Rum). Női: 1. Dancs Gertrúd (Szombathely), 3. Nagy Noémi (Vép). Széria, közép: 2. Kovács Szabolcs, 3. Kövér Zoltán (mindkettő Szombathely). Ifi, Trabant: 2. László Dániel, 2. Suborits Zsófia (mindkettő Rum). Ütközéses: 2. Berta Norbert (Szombathely), 3. Suborits Regina (Rum). Szerelő: 1. Takács Roland (Szombathely).

Csapatverseny, élmezőny: 1. Auto-Crash Szombathely SE 208 pont, 2. Kustánszeg Sportegyesület 206 pont, 3. Kerkabarabás KSKE 176 pont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában