labdarúgás

2017.11.21. 20:46

Labdarúgás: I. osztály – Két döntetlen

KÖRKÉP Az I. osztályú labdarúgó-bajnokság legutóbbi fordulójában két csapat döntetlent játszott, három kikapott. Az U16-os, U17-es és U19-es korosztályban véget ért az őszi szezon.

Pum András

U14

Illés Akadémia-Haladás– Diósgyőr 0-6 (0-5). – Illés Akadémia, vezette: Németh A.

Illés Akadémia-Haladás: Simon – Bogdányi, Várnai (Bolla), SZABÓ B., KÁLLAI (Pataki), Frák (Kapus), VIGH, Tama (Knizs), Horváth Á. (Horváth K.), BÁTORI-TÓTH, Németh Á. Edző: Németh Richárd.

Rosszul kezdődött a találkozó a szombathelyiek számára, a vendégek már a 20. másodpercben megszerezték a vezetést. Majd a hetedik percben már kétgólosra növelték előnyüket. Ezután tizenegyest hibáztak a hazaiak. Összességében a miskolciak fizikai fölényét az egyébként – a végredmény dacára – mezőnyben jól futballozó szombathelyiek nem tudták kompenzálni.

14. forduló, szombat, 13.00: Újpest–Illés Akadémia.

A bajnokság állása: 1. Debrecen 33, 2. Puskás Akadémia 33, 3. Videoton 32, ... 6. Illés Akadémia-Haladás 23 pont.

U15

Illés Akadémia-Haladás–

Diósgyőri VTK 1-2 (1-0). – Illés Akadémia, vezette: Nagy B.

Illés Akadémia-Haladás: Senkó – Varga M. (Dezamits), Reseterits, Simon (Heiter), Baranyai, Palkó, Doncsecz (Sipos), Kovács Z., Markó (Horváth R.), Rosner, Bunevácz. Edző: Sipos Norbert.

Gólszerző: Doncsecz.

A szombathelyiek egy szerencsés találattal vezetést szereztek. Szünet után egyenlítettek a diósgyőriek, majd a vezetést is megszerezték. Ezt követően már nem tudtak újítani a hazaiak. A fáradtan mozgó vasiak ezúttal csak 70 százalékos teljesítményt nyújtattak, így pont nélkül maradtak.

A bajnokság állása: 1. Honvéd 35, 2. Debrecen 34, 3. Puskás Akadémia 33, ... 9. Illés Akadémia-Haladás 17 pont.

14. forduló, szombat, 11.00: Újpest–Illés Akadémia-Haladás.

U16

Videoton FC–Illés Akadémia-Haladás 2-2 (0-1). – Székesfehérvár, vezette: Csékei.

Illés Akadémia-Haladás: HEGYI – RÉDEI, Szilvás, AUER, Szalay, Woth, Basics, Vajda (Kállai), Fábián (Füzik), Albert, Csomós (Debreceni). Edző: Takács Csaba.

Gólszerzők: Kállai, Vajda. Kiállítva: Pellei (Videoton).

A mély talaj rányomta bélyegét a játékra, így nem alakult ki folyamatos futball, inkább a küzdelem dominált. A mérkőzés elején egy szép támadásból megszerezték a vezetést a szombathelyiek, majd ugyan fölénybe kerültek a hazaiak, de helyzetet nem tudtak kialakítani. A második félidőben egyenlítettek a hazaiak, ám hamar válaszoltak a vasiak (1-2). A találkozó végén egy hatalmas egyéni hibából kiegyenlítettek a hazaiak.

A bajnokság állása: 1. Honvéd 17, 2. Puskás Akadémia 34, 3. Debrecen 25, ... 7. Illés Akadémia-Haladás 8 pont.

U17

Videoton FC–Illés Akadémia-Haladás 4-3 (1-2). – Székesfehérvár, vezette: Bódy.

Illés Akadémia-Haladás: Csutorka – Bognár (KÓNYA), BOKOR, Nyíri, Huszti, NYÁRI, Illés, Halmai (Nagy K.), Oláh, Balogh, Szekér (Tóth-Gábor). Edző: Csordás Csaba.

Gólszerzők: Halmai (2), Illés.

A vasiak azt gondolták, átírják a futball törvényét, mely szerint a sok kihagyott helyzet megbosszulja magát. A szombathelyiek legalább tíz, százszázalékos helyzetet dolgoztak és hagytak ki, így hiába szereztek három gólt, végül pont nélkül maradtak.

A bajnokság állása: 1. Puskás Akadémia 27, 2. MTK 21, 3. Illés Akadémia-Haladás 20 pont.

U19

Illés Akadémia-Haladás–

MTK 0-0. – Illés Akadémia, vezette: Lovasi.

Illés Akadémia-Haladás: Schener – Szár, Keresztes, Latyák, Funsho (Szántó), Szilágyi (Labát), Kovalovszki (Füleki), Tóth M., Varga K., Bolla, Vargovics. Edző: Sátori Barnabás.

Végig jó iramú, változatos mérkőzést láthattak a nézők. Mindkét csapat győzelemre játszott, a nagyobb helyzetek a hazaiak előtt adódtak. A szombathelyi csapatból valamennyi játékos jó teljesítményt nyújtott, egyedül a gól hiányzott a játékukból.

A bajnokság állása: 1. Honvéd Magyar Futball Akadémia 27, 2. Puskás Akadémia 27, 3. Illés Akadémia 26 pont. pa

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában