Hazai pályán kapott ki

2017.12.04. 21:09

A végére elfáradt, így kikapott a SZoESE

Az amatőr NB I-es női kosárlabda-bajnokság 9. fordulójában a Szombathelyi Egyetemi SE hazai pályán kapott ki a sok A csoportos visszajátszót bevető, jó erőt képviselő ZTE II. gárdájától.

Tóth Gábor

Szombathelyi Egyetemi SE-ZTE NKK II. 50-62 (11-16, 15-15, 19-12, 5-19). – Szombathely, 100 néző, amatőr NB I-es női kosárlabda-mérkőzés, vezette: Fleischmann, Lovas.

SZoESE: Simon 10/6, JAKUBOVICS 14, SZABÓ-HAKLITS 16/9, Uszkai 3, MOLNÁR 5. Csere: Balogh V. II. 2, Pankaczi -, Balogh V. I. -, Mezősi -, Fekete -, Horváth K. -. Edző: Szabó László.

A ZTE sok visszajátszót vonultatott fel az A csoportos csapatából, így esélyesként futott neki a szomszédvári derbinek. A vendégek kezdtek jobban, a gyengén dobó SZoESE jó védekezésének köszönhetően tartotta a lépést. A második etapban aztán feljavult a hazaiak játéka, kiegyenlített meccset láthatott a közönség. Fordulás után viszont már jöttek a triplák is a hazaiaktól, így átvette a vezetést, az irányítást a SZoESE (25. perc: 38-33). Érett a meglepetés (30. perc: 45-43). Az erős tempót diktáló ZTE azonban a végére felőrölte ellenfelét, és megérdemelten nyert.

Szabó László: – Jól küzdöttek, és úgy 35 percig jól is játszottak a lányok, megnehezítettük esélyesebb ellenfelünk dolgát. Ám szűk rotációval dolgoztunk, így a végére elfogytunk, elfáradtunk, ez okozta a vereségünket – és a dobószázalékunk is lehetett volna jobb. De összességében így ki lehet kapni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában