vereség

2018.02.26. 16:47

Kikapott a Haladás Szombathely röplabdacsapat

Egy icipicivel jobb, egységesebb volt az MTK a Hungast-Haladás Szombathely csapatánál a vasárnap esti rangadón. Így a fővárosiak megőrizték veretlenségüket a női röplabda NB I. ligacsoportjában – a zöld-fehérek továbbra is harmadikok.

Horváth Erika

Fotó: Szendi

Hungast-Haladás Szombathely-MTK Budapest 1:3 (-25, 17, -21, -22). – Szombathely, 300 néző, NB I-es női röplabdamérkőzés, vezette: Gyulai, Horváth M.

Haladás: Bagyinka 5, Reljic 4, Kinser 2, Kalman 14, RUNJIC 15, PARADZIK 13. Csere: Zoltán (liberó), WRUCK 14, Bokor 5. Vezetőedző: dr. Mucsi Péter.

MTK: Kötél Zs. 3, TAKÁCS D. 12, Kiss R. 7, LEGROS 17, TAKÁCS B. 15, Chatziefstratiadou 6. Csere: Hajek-Nagy (liberó), Nyuka 1, Lesi, Szabó Á., Kovács L. Vezetőedző: Tóth Gábor.

A kezdőcsapatokban egyetlen szombathelyi nevelésű játékos kapott helyet – Takács Doroti, a vendégeknél.

Kiegyenlített játékkal kezdődött a mérkőzés, a Haladás tartotta a lépést NB I-es ligacsoportot veretlenül vezető MTK-val, amelyben az amerikai Dessaa Legros kivételesen nagy „rugójával” többször állította megoldhatatlan feladat elé a hazai védelmet. Általában a fővárosiak jártak egy-két ponttal előrébb. Rendre sikerült egyenlíteni, de lépéselőnybe csak ritkán kerültek a zöld-fehérek. A végjátékban viszont már 19-23-ra is vezettek a vendégek. Aztán Marijeta Runjic és Ajla Paradzik vezérletével elkapták a fonalat a szombathelyiek, olyannyira, hogy 25-24-re fordítottak – de nem tudták lezárni a játszmát (25-27). A második szett elején kicsit elengedte a Haladás a vendégét (2-7), de sikerült visszakapaszkodni, sőt a vezetést is átvenni (9-7). És ezzel a jó hullámmal könnyen célba is értek a már mezőnyben is egyre jobban pörgő vasiak (25-17). A harmadik játszma elején viszont megint hagyták meglépni riválisukat (1-6). Szívós munkával sikerült felzárkózni, 19-19-nél egyenlíteni is. Itt azonban elakadt a hazaiak szekere, a lélektanilag oly fontos harmadik szett megnyerésével (21-25) megint az MTK került előnybe. Úgy tűnt, most már hamar megadja magát a Haladás, de 2-8-ról ismét felkapaszkodtak a zöld-fehérek (10-10). Innen végig egymás mellett haladt a két csapat. A kiélezett csatában ugyanannyi esélye volt a szombathelyieknek; 22-21-es vezetésük után azonban a mezőnyből minden tekintetben kiemelkedő Legros fordított (22-25).

Mucsi Péter: – Egy picit nagyobb szívvel eltüntethettük volna a minimális különbséget a két csapat között. Megyünk tovább, még van esélyünk a céljaink eléréséhez.

Tóth Gábor: – Ahogy számítottunk is rá, borzasztóan nehéz mérkőzés volt, tudtuk, hogy nagyon jó csapat a Haladás. Szerencse is kellett ahhoz, hogy mi kerüljünk ki győztesen ebből a csatából. Mindenestre a nézők egy színvonalas mérkőzést láthattak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában