A továbbjutás a tét

2018.02.05. 18:51

A Körmend az Alba otthonában zárja a FIBA EC csoportkörét

Utolsó mérkőzésére készül az Egis Körmend kosárlabdacsapata a FIBA Europe Cup második csoportkörében. A J csoportban az Alba Fehérvárral találkozik kedden este (18.30) – a piros-feketék számára a továbbjutás a tét.

Tóth Judit

Andre Hollins bekerült a FIBA Europe Cup előző fordulójának legjobb ötösébe Fotó: Szendi Péter

 

Andre Hollins bekerült a FIBA Europe Cup előző fordulójának legjobb ötösébe Fotó: Szendi Péter

Lehet ugyan esélyt latolgatni, számolgatni, forgatókönyveket kidolgozni, de a Körmend számára az lenne a legmegnyugtatóbb, ha nyerne kedden este az Alba Fehérvár otthonában. A fehérváriak már biztos továbbjutók négy győzelemmel és egy vereséggel, az Egis Körmend a második 3/2-es mérleggel – az egyik vereséget éppen a hazai Alba elleni találkozón szenvedte el.

A Körmend hazai pályán nyert a török Demir Insaat és a litván Nevezis ellen, utóbbit Litvániában is sikerült két vállra fektetnie. A múlt szerdai mérkőzés után a vasiaktól Andre Hollins bekerült a játéknap legjobb ötösébe 22 VAL-pontjával. Az amerikai 21 pontig jutott, mindezt szinte hibátlan dobóteljesítménnyel hozta össze.

Hollins bizakodó a kulcsfontosságú fehérvári találkozó előtt, úgy véli, hogy eséllyel indulnak a győzelemért.

- Kemény és küzdelmes mérkőzésre számítok. Ahhoz, hogy nyerjünk, úgy kell játszanunk, ahogy azt az Alba elleni legutóbbi meccs utolsó negyedében tettük. Igaz, akkor későn kaptunk észbe és már elúszott a meccs. A védekezés a legfontosabb, ez lesz a döntő, az első perctől az utolsóig – mondta az amerikai hátvéd. Azt is hozzátette, hogy a csapat új játékosával, Kevin Dillarddal és az egyre jobb formába lendülő, korábban sérüléssel bajlódó Marquis Wright-tal jó triót alkotnak, össze tudnak játszani és a pontokat is hozzák. – Számomra sokkal könnyebb a játék így, mert visszakerültem a saját helyemre. Ez ad egyfajta magabiztosságot. Örülök, hogy beválasztottak a múlt heti játéknap legjobbjai közé, de a csapat jó eredményei mindennél többet jelentenek számomra. A nemzetközi szereplést nagyon élvezem, tapasztalatszerzésre nagyon jó. Személy szerint szívesen utazok, érdeklődve figyelek más országokat. Nem utolsósorban azért is szeretem ezeket a meccseket, mert tovább erősítik a csapatösszetartást és jobban meg tudjuk ismerni a másikat.

A Dzunics-legénység mumus a Körmend számára, hiszen nemcsak nemzetközi porondon, hanem a bajnokságban is elhasaltak a piros-feketék. Decemberben 40 pontot vertek a mélyponton lévő Körmendre a fehérváriak (115-75), majd januárban a hazai FIBA-meccsen is folytatódott a rossz sorozat. Igaz, már csak nyolc ponttal tudott nyerni az Alba (77-85).

A legutóbbi találkozóhoz képest mindkét együttes keretében történt változás. A Körmend új irányítót igazolt Dillard személyében, és közben Wright is felépült, az Alba pedig Sir’Dominic Pointert szerződtette bedobó posztra.

Győzelem esetén továbbjut a Körmend. Ha kikapnak a vasiak és a török csapat hazai pályán megveri a Nevezist, akkor azonos mérleggel, de az egymás elleni eredményt

figyelembe véve a törökök mennek tovább. Ha a litvánok nyernek a Demir Insaatnál, akkor a Körmend folytatja a nemzetközi sorozatot. tj

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában