Nyíregyháza

2018.03.04. 22:02

Futsal: kupagyőztes a Haladás!

A futsal Magyar Kupa döntőjében a Swietelsky-Haladás VSE biztosan 7-1-re verte az NB II-es Csömört, így megszerezte a klub első, történelmi aranyérmét.

Tóth Gábor

Fotó: Nagy Jácint

Swietelsky-Haladás VSE-Rubeola FC Csömör 7–1 (2-0).

Nyíregyháza, 500 néző, futsal Magyar Kupa, döntő, vezette: Viczián M., Taamási P. (TakácsA.).

A győztes csapat

HVSE: Sásdi – Santos, Michel, Dróth, Bencsik. Csere: Matyi (kapus), Sipos G., Péter, Öreglaki, Horváth P., Németh P., Márkus, Hajmási, Vidák. Edző: Turzó József.

Csömör: Varsányi – Érsek, Jenei, Vizi, Husz. Csere: Gárdosi (kapus), Tősér, Nehéz, Maruzsi, Beke, Várkonyi, Varsányi, Csendes, Józsa. Edző: Jávor István.

Gól: Öreglaki (8.), Santos 2 (11., 36.), Hajmási 2 (24., 32.), Dróth (35.), Sipos (40.), ill. Nehéz (27.).

A papírformának megfelelően a Haladás rögtön magához ragadta a kezdeményezést, beszorította alacsonyabb osztályú ellenfelét. A nyomás a 8. percben érett góllá, Öreglaki váltotta higgadtan gólra Dróth átadását, a kapus lábai között gurított a hálóba. Santos pedig egy remekül kijátszott akció végén közelről helyezett a kapuba (11. perc: 2-0). Gyorsan eldőlni látszott a mérkőzés, ám magára talált a Csömör, több helyzettel is jelezte, hogy még nem adta fel a mérkőzést. Parázs csata kerekedett a mérkőzésből, felszívta a magát a Rubeola, keményen küzdött. Olyannyira, hogy összeszedte az öt csapatfaultot, a hatodik után pedig kisbüntetőhöz jutott a Haladás. Ám az első félidő utolsó pillanatában Dróth lövését védte a kapus.

Fordulás után sem vettek vissza a tempóból a felek. A Haladás Hajmási révén gyorsan megrúgta a harmadik gólját - aki remekül érkezett egy átadásra a hosszú saroknál -, és volt esélye, hogy gyorsan eldöntse a meccset. Ám kimaradtak a szombathelyi lehetőségek. Amit büntetett a Rubeola, egy könnyelműen eladott labdából szépített (27. perc: 3-1). Sőt, nagyon belekesedett, átlövéseket kellett védenie Sásdinak. De mielőtt igazából szorossá tette volna a meccset a Csömör Dróth lopott labdát középen, a jobb oldalon iondította Santost, aki a kirontó kapus felett átemelt, a kapufát találta el, de a kipattanóra érkezett Hajmási, és közelről a kapuba fejelt. Sőt, Dróth pontot is tette a meccs végére, egyedül tört kapura, és parádés csel után lőtt bombagólt (35. perc: 5-1). A hajrában, az utolsó percekben már csak a különbség volt kérdéses. Szétesett, talán elfáradt a Csömör, örömjátékkal szórakoztatta szurkolóit a HVSE. Santos látványosan mellel, közelről szerezte második gólját. A meccs végére pedig Sipos tett pontot egy kontra zárásaként.

A rajongók is büszkék a Haladás futsalosaira

A Haladás összességében biztosan érvényesítette a papírformát, a végére kijött az osztálykülönbség. A zöld-fehér együttes két ezüstérem után ért csúcsra a Magyar Kupában – és ezzel megszerezte a klub első, történelmi aranyérmét.

Az ünneplés pillanatai itt tekinthetők meg:

ITT megtekintheti, hogy készültek a nagy meccsre a Haladás játékosai.

Értékelés

- Nehezen találom a szavakat, boldog vagyok, és nagyon büszke a csapatomra – fújt egy nagyot Turzó József, a Swiwtelsky-Haladás VSE mestere. – Mind a két nap csapatként küzdöttünk, mindkét meccsen nagy energiákat mozgósítottunk, és mind a két találkozó roppant nehéz volt. Olyan csapattá formálódtunk ezen a hétvégén, amely bármire képes lehet. Mind a vezetőség tagjai, mind a szakmai stáb, mind a játékosok sok munkát tettek ebbe a hétvégébe, örülök, hogy learathatjuk a munkánk gyümölcsét. Felemelő érzés kupát nyerni, bár én már egyszer átélhettem, mégis megható pillanatokat éltem át a lefújás pillanatában. Ezek a srácok aranyérmet nyertek a Haladásnak, Szombathelynek, történelmi tettet hajtottak végre!

Fotós: Nagy Jácint

- Nagyon boldog vagyok! – fogalmazott a két gólpasszt kiosztó, egy gólt szerző Dróth Zoltán. – Nagy kihívás elé állított minket ez a kupahétvége, nem volt egyszerű a Berettyóújfalu elleni elődöntő sem. Nagyon kellet ez a siker a szombathelyieknek, hiszen még nem nyertek kupát, bajnokságot. Sokat dolgozik a klub, sokat áldoz a sikerért, egyre fejlődik – megérdemli ezt az aranyérmet. Én az első félidő hajrájában kihagytam egy kisbüntetőt, így a gólomnál óriási érzelmek szabadultak fel bennem. Megérdemeltük a kupagyőzelmet!

Fotós: Nagy Jácint

- Belülről úgy éreztem, hogy az ellenfél nagyon szívja magát, keményen játszott a Csömör – értékelte a finálét Horváth Péter csapatkapitány. – Akartunk, de talán kicsit görcsösen kezdtünk, nagyon kellett az első gól. A második találat pedig már megnyugtatott minket, átvettük az irányítást. A második félidőben jó teljesítménnyel rukkoltunk elő, mindenki tette a dolgát, csapatként dolgoztunk, biztosan nyertünk. Óriási dolog a kupagyőzelem, büszke vagyok a fiúkra. Most pedig ünnepelni fogunk egy kicsit. Már bevásároltunk, tele a busz, bizonyára hosszú lesz az út hazafelé – ami ilyenkor talán érthető. Az ünneplés spontán lesz, nem terveztünk semmit, de nem hiszem, hogy probléma lesz a hangulattal. Végezetül köszönöm a szurkolóknak, hogy ennyien támogattak minket, nem kevés km-t tettek meg azért, hogy segítsenek nekünk Nyíregyházán. Ez az aranyérem az övék is!

- Megnyertük Szombathely sporttörténelmének első kupagyőzelmét, ez az eredmény önmagáért beszél, büszke vagyok, hogy tagja lehetek ennek a csapatnak! – lelkendezett Hajmási Milán, aki két góllal járult hozzá a győztes kupadöntőhöz. – Mindkét nap fegyelmezettek voltunk, és nagyon akartuk a sikert. Nem egyénieskedtünk, mindenki alárendelte magét a közös célnak, csapatként diadalmaskodtunk. Ennek megfelelően nem számít, hogy ki hány gólt rúgott, a lényeg az, hogy a nyakunkba került az aranyérem. Köszönöm mindenkinek, aki csak egy picit is hozzájárult ehhez a diadalhoz. Az ünneplést már az öltözőben megkezdtük, hosszú lesz az út hazáig – amit én egyáltalán nem bánok!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában