férfi kosárlabda-bajnokság

2018.05.05. 21:55

Magabiztos Falco – nem jelentett gondot az Alba

Az NB I-es férfi kosárlabda-bajnokság felsőházi középszakaszában a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely magabiztosan nyert rangadót a vendég Alba Fehérvár ellen.

Tóth Gábor

Két élcsapat, két közvetlen rivális feszült egymásnak az Arena Savariában, két olyan együttes, amely egyaránt a második helyért harcol. A rangadó sok néző előtt, remek hangulatban kezdődött.

Elkapta a rajtot a Falco, az 1. perc végén már 6-0-t mutatott az eredményjelző. De a következő 8 pontot az Alba jegyezte. A folytatásban aztán ismét a hazaiak percei következtek. A székesfehérváriak agresszívan játszottak, keményen védekeztek – ami nem zavarta a szombathelyieket. És amint belőtte magát távolról a Falco, Dzunics mester rögtön időt kért (6. perc: 18-10). Rendezte is a sorait a vendég, ismét szoros lett az eredmény, sok pontot szerzett leindításból az Alba (9. perc: 18-18). Az első etapot végül Váradi triplája zárta le. Aki a második negyedet is ponterősen kezdte. A vezérletével, és Norfleet megoldásaival ismét meglépett a Falco (13. perc: 31-22). Az Alba ekkor azért küzdött, hogy látótávolságon belül tartsa ellenfelét. Gyors tempót diktált a Falco, de a nagy rohanásban sok támadást, tiszta dobást elrontott. Govens a 15. percben szerezte első pontjait – aztán ő is beindult. És közben szép csendesen 10 pont fölé növelte az előnyét a jól lepattanózó Falco (17. perc: 38-26). Lóránt viselte nehezen a történéseket, Dzunics mester jobbnak látta lecserélni. A Falco viszont rohant tovább – az Alba pedig jobbára büntetőkkel araszolt. Az etap hajrájában azonban több labdát is eladott a házigazda, amiből rendre leindított az Fehérvár, és könnyű gólokkal szűkített a különbségen (20. perc: 44-39).

 

Fordulás után robbantott, 8-0-val nyitotta a harmadik negyedet a Falco (22. perc: 52-39) – állva hagyta ellenfelét. Próbálta felvenni a tempót a fehérvári alakulat, de nagyon nem találta a szombathelyi játék ellenszerét, ráadásul a hazaiak távolról is jól dobtak. Dzunics mester sokat cserélt, időt is kért, de nem javult fel az Alba játéka (25. perc: 57-42). Ráadásul jól is védekeztek a sárga-feketék, nehezen került helyzetbe az Alba, kénytelen volt távolról próbálkozni – mérsékelt sikerrel tette. A sok kihagyott szombathelyi helyzet azonban ismét megbosszulta magát, a keményen küzdő Alba meccsben maradt (30. perc: 65-54). Kemény párharcokkal kezdődött a negyedik negyed, és rossz hazai dobásokkal. De az Alba is sokat rontott. Pustahvar viszont a legjobbkor kapta el a fonalat (34. perc: 75-62). Így állandósult a hazaiak 10 pont körüli, fölötti előnye. A Falco ekkor már nyugodtan játszott, míg az Alba futott az eredmény után, kapkodott. Fogytak a percek, és a fehérváriak nem tudták szorossá tenni a meccset – a végére nem maradt izgalom.

JEGYZŐKÖNYV

Falco-Vulcano Energia KC-Szombathely-Alba Fehérvár 82-72 (21-18, 23-19, 21-15, 17-18).

Szombathely, 2750 néző, NB I-es férfi kosárlabda-mérkőzés, felsőházi középszakasz, vezette: Földházi T., Papp P., Török R.

Falco: Govens 12/3, PERL 10/3, VÁRADI B. 15/9, Borisov 7/3, TAYLOR 16. Csere: Pustahvar 9/6, Norfleet 9/3, Tóth N. 4. Edző: Srecko Sekulovic.

Alba: HILL 19, Simpson 13/3, Harris 2, Lóránt 12, Keller Á. 9. Csere: Pointer 10, Kovács Á. -, Horton 6, Filipovics 1. Dzunics Braniszlav.

Az eredmény alakulás, 1. perc: 6-0. 4. perc: 6-8. 9. perc: 18-18. 13. perc: 31-22. 17. perc: 38-26. 20. perc: 44-39. 22. perc: 52-39. 25. perc: 57-42. 29. perc: 59-49. 34. perc: 75-62. 38. perc: 77-68.

Kipontozódott: Harris (40.).

Srecko Sekulovic: – Nehéz volt két vereség után visszatalálni a helyes útra, de sokat dolgoztunk az elmúlt napokban, ennek pedig meg is lett az eredménye. Szigorú, küzdelmes mérkőzés volt, de a meccs nagy részében a mi akaratunk érvényesült, megérdemelten nyertünk. Tettünk egy lépést a második hely felé, de még nem értük el a célunkat – szerdán a Körmendent is le kell győznünk! A szurkolóink sokat segítettek, köszönjük a támogatást, kelletek ők is a győzelemhez.

Dzunics Braniszlav: – Tetszett a meccs, mert mindkét csapat nagy energiával vetette bele magát a küzdelembe, play-off hangulata volt az összecsapásnak. Gyors volt a játék, mi pedig sokat hibáztunk. Ráadásul a találkozó jelentős részében futottunk az eredmény után – megérdemelten nyert a Falco.

Aleksandar Pustahvar: - Gratulálok a fiúknak, mert szervezetten, csapatként, motiváltan, gyorsan játszottunk, tulajdonképpen végig vezettünk. A két vereség után sikerült rendzeni a sorainkat, alaposan felkészültünk az Albából, megérdemelt a győzelmünk.

Kasey Hill: – Sajnálom, hogy így alakult, hiszen nagyban hozzájárultunk ahhoz, hogy a Falco győzzön. Sokat hibáztunk, rengeteg helyzetet, második esélyt engedélyeztünk ellenfelünknek, sok labdát adtunk el, tiszta dobást rontottunk. Csak magunkat okolhatjuk a vereségért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában