új próbajátékos

2018.06.18. 18:26

Megkezdte a felkészülést a Haladás együttese

A Haladás NB I-es labdarúgócsapatának hétfői edzésén egy soproni próbajátékos is felbukkant. Polgár Kristóf viszont távozott.

Pum András

A sérüléséből felépült Michael Rabusic a konditeremben emelgette a súlyokat Fotó: Unger Tamás/ Vas Népe

A kéthetes szünet után hétfő délután megkezdte a felkészülést a 2018/2019-es bajnokságra a Szombathelyi Swietelsky-Haladás NB I-es labdarúgócsapata. A keret egy része az ELTE Savaria Egyetemi Központban terheléses fi zikai felmérésen vett részt, a többiek a stadion konditermében erősítettek. Kedden viszont már a felmérések mellett egymás közötti játékot is vezényel Michal Hipp vezetőedző. Egy próbajátékos csatlakozott a szombathelyiekhez, a Soproni VSE 28 éves jobb oldali védője, a korábban az első osztályban öt bajnokin szereplő Fazakas Géza a zöld-fehérekkel tréningezett. A Balmazújvárosból igazolták a hórihorgas belső védőt, Tamás Lászlót. Az Illés Akadémia-Haladás U19-es csapatának 18 esztendős belső védője, az U19-es válogatott Bolla Gergő a jövőben a felnőtt csapattal, Királyékkal készül. Egy másik akadémista, a középpályás Kovalovszki Máté pedig három évre szóló profi szerződést írt alá – a fi a tal futballista is a felnőttekkel készül. S még nincs vége: a kétszeres válogatott Rózsa Dániel szerződése június 30-án lejár, a kapussal megegyezett a vezetőség: Rózsa kettő plusz egy évvel meghosszabbította kontraktusát.

A sérüléséből felépült Michael Rabusic a konditeremben emelgette a súlyokat Fotó: Unger Tamás/ Vas Népe

– A hétfői és keddi fizikai felmérések után szerdától egészen a rajtig napi két edzéssel készülünk – mondta Michal Hipp, a Haladás vezetőedzője. – Öthetes felkészülés előtt állunk, döntő részben Szombathelyen gyakorlunk, de örülök, hogy egy külföldi edzőtábort is sikerült lekötni. A bajnoki főpróbára még nincs ellenfelünk, aszerint játszunk majd, hogy a bajnoki rajton idehaza vagy idegenben lépünk pályára. Az idősebb labdarúgók, így Stef Wils, Miroszlav Grumics, Bosnjak Predrag, Király Gábor és Halmosi Péter egy-két nap pluszpihenőt kapott, ők a hét közepén csatlakoznak hozzánk. Ahogy korábban említettem is, a kapus kivételével valamennyi csapatrészbe szeretnék igazolni – négy-öt új játékos érkezésének örülnék.

 

– A hétfői és keddi fi zikai felmérések után szerdától egészen a rajtig napi két edzéssel készülünk – mondta Michal Hipp, a Haladás vezetőedzője. – Öthetes felkészülés előtt állunk, döntő részben Szombathelyen gyakorlunk, de örülök, hogy egy külföldi edzőtábort is sikerült lekötni. A bajnoki főpróbára még nincs ellenfelünk, aszerint játszunk majd, hogy a bajnoki rajton idehaza vagy idegenben lépünk pályára. Az idősebb labdarúgók, így Stef Wils, Miroszlav Grumics, Bosnjak Predrag, Király Gábor és Halmosi Péter egy-két nap pluszpihenőt kapott, ők a hét közepén csatlakoznak hozzánk. Ahogy korábban említettem is, a kapus kivételével valamennyi csapatrészbe szeretnék igazolni – négy-öt új játékos érkezésének örülnék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában