tájfutás

2018.07.02. 18:59

Bajnok az Alpokalja

Országos bajnoki címet szerzett az Alpok­alja Szabadidősport Egyesület junior tájfutócsapata.

Pum András

A junior bajnok Alpokalja csapata (zöldben). Balról: Szalay Levente, Veszelszki Barnabás, Bognár Zoltán Fotó: Alpokalja

Híresen technikás terepen, a Vértesben rendezték a tájfutók középtávú országos bajnokságát és váltóbajnokságát.

Az első napon a középtáv selejtezőit és döntőit rendezték. Itt az elsőéves junior Szalay Levente, az Alpokalja Szabadidősport és Környezetvédelmi Egyesület versenyzője ezüstérmet szerzett. A szenior férfiak 70-es kategóriájában Gömbös Gyula negyedik, a 75 évesek versenyében Tóth János (mindketten Sárvári Kinizsi) ötödik helyen végzett. A tavalyi bajnoki cím után a kategóriaváltás sem tudta a dobogó tetejéről letaszítani az Alpokalja Szalay Levente, Veszelszki Barnabás, Bognár Zoltán összetételű junior tájfutócsapatát.

A junior bajnok Alpokalja csapata (zöldben). Balról: Szalay Levente, Veszelszki Barnabás, Bognár Zoltán Fotó: Alpokalja

A fiúk lényegében rajt-cél győzelmet arattak, egy pillanatig sem volt kétséges a győzelmük. A népes utánpótlás-kategóriákban még három vasi pontszerző eredmény született. Az Alpok­alja váltói F16 E-ben (Molnár Péter, Hargitai Barnabás, Marosi Ákos) és F18-ban (Szele Bálint, Veszelszki Márton, Balogh András) hetedik helyen zárt. A 14 éves lányoknál a Haladás VSE (Gorell Flóra, Gál Enikő, Sarkadi Borbála) a hatodik helyen végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában