Sakk

2018.07.22. 21:35

Borhy jól helytállt

Tizennégy csapat közül a 11. helyen végzett a magyar válogatott az U18-as európai sakkcsapatbajnokságon. A haladásos Borhy Marcell jól szerepelt.

Pum András

A haladásos Borhy Marcell 13 évesen kapott lehetőséget az U18-as válogatottban Fotó: Bodorkós Máté

Németországban rendezték az U12-es és U18-as fi ú és lány európai ifjúsági sakkcsapatbajnokságot. Az U18- as fi úkeretben helyet kapott a Haladás VSE-Infraplan mindössze 13 esztendős versenyzője, Borhy Marcell is – aki a magyar csapat legfi atalabb tagja volt. Marci a hétfordulós, svájci rendszerű versenyen négy mérkőzésen kapott lehetőséget. Jól sakkozott, egyegy győzelem és vereség mellett kétszer döntetlent játszott. Győzelmét – feketével – a török Emre Demirbas ellen aratta.

A haladásos Borhy Marcell 13 évesen kapott lehetőséget az U18-as válogatottban Fotó: Bodorkós Máté

– Marci végig magabiztosan játszott, még a vereségénél is jól teljesített, csak éppen túlbiztosította magát, és becsúszott egy apró, de végzetes hiba – mondta Pergel László, a Haladás csapatvezetője. – A török versenyző elleni győzelmét is szoros, kiélezett partiban aratta. Abszolút elégedettek voltunk vele, olyannyira, hogy szerintem még egy mérkőzésen is szerepet kaphatott volna. A magyar csapat két győzelemmel, egy döntetlennel és négy vereséggel zárt a 11. helyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában