A vb-re készülnek

2018.07.23. 19:18

Ekler Bendegúz az U18-as válogatottban

Jól teljesített az ÖMV-kupán, túlélte az első keretszűkítést az U18-as magyar vízilabda-válogatott szombathelyi játékosa, Ekler Bendegúz.

Tóth Gábor

Az AVUS fiatal, tehetséges pólósa, Ekler Bendegúz a szombathelyi nemzetközi tornán jó teljesítménynyel rukkolt elő Fotó: Unger Tamás

Péntektől vasárnapig a Tófürdő adott otthont a 3. ÖMVkupa nemzetközi vízilabdatornának. Az erőpróbán négy U18-as válogatott szállt vízbe, Magyarország mellett Horvátország, Olaszország és Kanada korosztályos csapata. A magyar együttesben Ekler Bendegúz képviselte az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesületet (AVUS). A szombathelyi játékos Kanada és Horvátország ellen kapott lehetőséget Horváth János szövetségi kapitánytól, Kanadának három gólt dobott. Augusztusban Szombathelyen rendezik az U20-as vízilabda-világbajnokságot, a hét végi torna a felkészülés egyik fontos állomása volt – most húsz fő alkotta a keretet, a vbre viszont csak 13 játékost lehet nevezni.

Az AVUS fiatal, tehetséges pólósa, Ekler Bendegúz a szombathelyi nemzetközi tornán jó teljesítménynyel rukkolt elő Fotó: Unger Tamás

– Kanada ellen sokat játszhattam, szerintem jól pólóztam, jó teljesítményt nyújtottam, a mérkőzés után meg is dicsért a szövetségi kapitány – elevenítette fel a hét végén történteket Ekler Bendegúz, az AVUS játékosa. – Horvátország ellen jó másfél negyedet kaptam, akkor viszont nem éreztem a játékot, nem voltam elégedett magammal. A szombathelyi torna után a szakmai stáb három fővel szűkítette a keretet, én maradtam a csapatban. Hétfőre és keddre pihenőt kaptunk, szerdán viszont már utazom Budapestre, ugyanis folytatódik a felkészülés, az edzőtábor – már hatodik hete keményen készülünk a vb-re. Augusztus elején egy belgrádi tornán veszünk részt, és azután jelöli ki a szakmai stáb a vb-keretet. Keményen dolgozom, minden edzésen, edzőmérkőzésen megpróbálok bizonyítani. Bizakodó vagyok, ha továbbra is tudok az általam elvárt szinten teljesíteni, akkor szerintem bekerülök a vb-keretbe. Nagyszerű érzés lenne szombathelyiként részt venni a szombathelyi világbajnokságon. Egyébként az ÖMV-kupa remekül sikerült, kiváló volt a rendezés, Szombathely nagyszerű házigazdája volt az eseménynek. És a közönség is kitett magáért. Minden pillanatát élveztem a tornának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában