labdarúgás

2018.07.11. 20:27

Haladás – A kezdőcsapatba vágyik az ukrán védő

A Szombathelyi Swietelsky-Haladás nyáron igazolt jobb oldali védője, Jurij Habovda megküzd a helyéért a kezdőcsapatban.

Pum András

Jurij Habovdára a jobb oldalon számíthat Michal Hipp vezetőedző Fotó: Unger Tamás

A 29 éves ukrán Jurij Habovda mielőtt tavaly nyáron Balmazújvárosba igazolt, hazájában 62, Fehéroroszországban 64 elsőosztáyú bajnokin játszott és tízszer az Európa-ligában is szerepelt. A védő június közepén két évre írt alá a Haladáshoz.

– A Haladáson kívül két klub is érdeklődött, végül a zöld-fehérek mellett döntöttem – mondta Habovda. – Először még Balmazújvárosban szerepeltem mostani csapatom ellen, 0–1-ről fordítva 2–1-re nyertünk, jól emlékszem: küzdelmes mérkőzést vívtunk, és már akkor tetszett a szombathelyiek futballja. Az itteni öszszecsapáson a gyönyörű stadion és a pazar hangulat fogott meg igazán. Beárnyékolja a meccset korábbi csapattársam, Harsányi Zoltán és mostani, Gyurján Márton súlyos sérülése. Noha nem vagyok hosszú ideje Szombathelyen, a csapattársak befogadtak, jól érzem magam, a kőkemény edzések dacára is remek a hangulat az öltözőben. Persze mivel nem régen érkeztem, még meg kell ismernem a csapat stílusát, játékrendszerét, de jól haladok, és pár napon belül minden rendben lesz. Ami a céljaimat illeti, tisztában vagyok vele, hogy Schimmer Szabolcs személyében klublegenda szerepel a posztomon, de minden edzésen azért hajtok, hogy megmutassam, mit tudok – megharcolok a helyemért a kezdőcsapatban. Nagyon sokat edzünk, a befektetett munkának pedig hiszem, hogy gyümölcsöznie kell a bajnokságban. Konkrét helyezésben nem gondolkodom, de hiszem, hogy sikeresek leszünk. Habovdát pár napja követte Szombathelyre családja is. A futballista párjával és kislányával sportos famíliát alkot.

Jurij Habovdára a jobb oldalon számíthat Michal Hipp vezetőedző Fotó: Unger Tamás

– Feleségem, Anna korábban az ukrán ritmikusgimnasztika-válogatott tagja volt – folytatta – Anno Ukrajnában ugyanabba a sportiskolába jártunk, tíz éve együtt vagyunk. Fontos számomra a labdarúgás, a lehető legtovább szeretnék futballozni, ezért profi módon, egészségesen élek. Félévente eljárok egy orvoshoz, aki a vizsgálatok után megmondja, mit ehetek, mire van szüksége a szervezetemnek. E szerint állítom össze az étrendemet. Jól érezzük magunkat Szombathelyen, futballoztam Lvivben, ott láttam ennyi szép régi épületet. Minden rendben van körülöttem, szurkolóinknak azt üzenem, tartsanak ki mellettünk, hiszen egy csapat csak a drukkereivel együtt lehet sikeres.

VASÁRNAPI MECCS

A Magyar Labdarúgó Szövetségben elkészítették az első két forduló órára lebontott programját. Érdekesség, hogy – legalábbis – ebben a két körben szombaton és vasárnap is rendeznek mérkőzéseket, s az elsőben négy, a másodikban három meccset is közvetít a televízió. A Haladás a július 21-i, szombati nyitányon 20.15-kor lép pályára a Budapest Honvéd otthonában, a másodikban, július 29-én, vasárnap 18 órakor fogadja az Újpestet. Egyik találkozót sem közvetíti a televízió.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában