Atlétika

2018.07.12. 18:16

Németh Zsanett 15. a vb-n

A Szombathelyi Dobó SE kalapácsvetője, Németh Zsanett a 15. helyen fejezte be versenyét a finnországi junior atlétikai világbajnokságon.

Horváth Erika

Csütörtökön délelőtt két csoportban selejtezett a női kalapácsvetők 32 fős mezőnye a tamperei junior, U20-as világbajnokságon. A Szombathelyi Dobó SE 18 éves versenyzője, Németh Zsanett 60,79 méteres egyéni csúcsával az idei világranglista 23. helyéről várhatta a megmérettetést. Ez a tamperei rajtlistán a 16. helyet jelentette, ugyanis néhányan nem indultak az előtte állók közül. Németh Zsolt és Németh László tanítványa a mezőny legfi atalabbjaként a magyar idő szerint reggel 8.30-kor kezdő A csoportban szerepelt. Ahogy lenni szokott ilyen korai órán – és mert a selejtezőben csak három kísérletük van a versenyzőknek –, sokan jócskán elmaradtak a legjobbjuktól. Zsanett 49,91 méterrel nyitott, aztán 57,45 méterre javított, amellyel a csoport 11. helyéről az ötödikre lépett előre. A harmadik sorozatban sajnos érvénytelen lett a kísérlete, ráadásul egy amerikai lány közben túldobta. A hatodik hellyel már csak minimális esélye maradt a 12-es döntőbe jutásra még akkor is, ha egy nagyágyú, a világranglistán második kínai három érvénytelen dobással, eredmény nélkül búcsúzott. A később kezdő csoportban – ahogy várható is volt – több jobb eredmény született, így Németh Zsanett sajnos lemaradt a döntőről, összesítésben a 15. helyen zárta a világbajnokságot.

A fiú kalapácsvetés fi náléjában (péntek, 16.50) viszont Varga Donát révén lesz Dobó SE-s versenyző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában