Körmend

2018.07.11. 20:32

Új másodedző – Hristovski dolgozott már Constantinidessel

Bojan Hristovski lesz a követező szezonban az Egis Körmend másodedzője. A macedón származású szakember Antonis Constantinides segítője lesz, és emellett az U20-as csapat vezetőedzőjeként is tevékenykedik.

Tóth Judit

Az Egis Körmend klubvezetésének számos jelöltje volt a másodedzői posztra, köztük fi atal, hazai szakemberek is. Végül Bojan Hristovski lett a befutó, aki Magyarországon még nem dolgozott, viszont volt már másodedzője Antonis Constantinidesnek. A romániai Energia Targu Jiu munkáját irányították együtt. Antonis Constantinides szerint régi-új kollégája az egyik legjobb kosárlabda-szakember hazájában, aki fi atal – U16, U18, U20 – korosztályokkal is eredményesen dolgozott, de felnőtt vezetőedzői tapasztalata is van. – Nagy segítségemre lesz abban, hogy fejlesszük a körmendi fi atalokat, és fontos szerepet szánok Bojannak a taktikai feladatoknál és az ellenfelek feltérképezésében is. A korábbi közös munkánk eredményes volt Romániában, ahol nem csak a bajnokságban szerepeltünk sikeresen, de a FIBA EuroChallenge négyes döntőjébe is bejutottunk, és végül a harmadik helyen zártunk – mondta Constantinides, az Egis Körmend vezető trénere. A 39 esztendős Hristovski anyanyelve mellett angol, szerb és bolgár nyelven is jól beszél. Elmondta, hogy örömmel érkezik Körmendre:

– Tizenöt esztendeje dolgozom edzőként, hazám több korosztályos válogatottját is irányítottam, de másodedzőként és vezetőedzőként is dolgoztam Macedóniában. Spanyolország és Románia után a magyarországi munka egy új élmény lesz számomra. A körmendi csapatról tudom, hogy az egyik legjobb Magyarországon, amelyiknek a legjobb szurkolótábora van. Várom már, hogy elkezdjük a közös munkát a csapattal, és remélem, hogy a vezetőedzővel, Antonis Constantinidesszel együttműködve sikeres szezon vár ránk, amelynek során sok győzelemnek örülhetünk együtt a körmendi sportbarát közönséggel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában