Lépésről lépésre Körmenden

2018.08.22. 21:21

Már teljes a piros-feketék kerete, öt idegenlégióst kell a csapatba építeni

Elkezdte a felkészülést a következő szezonra az Egis Körmend kosárcsapata. Antonis Constantinies vezetőedző lépésről lépésre építi a 2018/219-es idény piros-fekete együttesét.

Tóth Judit

Antonis Constandinides vezetőedző (balról) az új játékosokkal. Mellette Kenyon McNeail, Leyton Hammonds, Desonta Bradford, Jonas Zohore Bergstedt, TJ Price és Lajsz Gergely

Fotó: Szendi Péter / Vas Népe

Antonis Constantinides vezetőedző irányításával elkezdték a munkát a piros-feketék, akik már átestek a szükséges orvosi vizsgálatokon és fi zikai felmérőkön. Hiánytalanul, mindenki megérkezett a csapathoz augusztus 20-ára, így Constantinides mester 14–15 fős kerettel számolhat a felkészülés során. A rutinos magyar mag – Ferencz Csaba, Csorvási Milán, Németh Ákos és Bán Tibor – mellett fi atal játékosok, így Oroszi Bence, Márton Ádám, Érsek Marcell, Kiss Benedek és Kiss Mátyás is a csapattal edzenek. Az egyetlen magyar igazolás, Lajsz Gergely is Körmenden tartózkodik már egy ideje, és a szerződtetett külföldi játékosok is munkába álltak. A következő szezonban öt idegenlégiós lesz az Egis Körmend csapatában: Leyton Hammondsra négyes poszton számítanak, az egyik center pedig Jonas Zohore Bergstedt. Desonta Bradford személyében amerikai újonc is játszik majd a csapatnál, ő egyes és kettes poszton is bevethető. Kettes és hármas poszton játszik a szintén amerikai TJ Price, irányítóként pedig Kenyon McNeail segíti a vasi együttest.

– Egyelőre az összeszokás, az ismerkedés fázisában vagyunk

– mondta Constantinides. – Egy teljesen új csapatot kell építeni öt külföldivel és legalább ennyi fi atallal. Ez egy nagyon fontos szakasza a felkészülésnek, hiszen ha megvan a közös nevező, akkor sokkal jobb és erősebb alapokra építkezhetünk, és eredményesebb lesz a munka. Nyilván időre van szükség ahhoz, hogy mindenki megszokja az új helyzetet, az új embereket, csapattársakat. Ez nem csak a játékosokra, hanem a szakmai stábra is igaz. Több barátságos mérkőzést játszunk, emellett két tornán is részt veszünk. Ezek a mecscsek a csapategység erősítését is szolgálják amellett, hogy természetesen a játék gyakorlása szempontjából is igen fontosak. Szerintem októberre állhat öszsze teljesen a kép. Én rendkívül bizakodó vagyok, mert úgy tűnik, hogy jó játékosokból áll a csapat, de fontos, hogy igazi egységgé kovácsolódjunk, ahol mindenki ismeri a másik gondolatát és egy félmondatból értik egymás a csapattagok.

Antonis Constandinides vezetőedző (balról) az új játékosokkal. Mellette Kenyon McNeail, Leyton Hammonds, Desonta Bradford, Jonas Zohore Bergstedt, TJ Price és Lajsz Gergely
Fotó: Szendi Péter / Vas Népe

Antonis Constantinides jobb keze lesz a szakmai munkában Bojan Hristovski, aki mindössze néhány napja van Körmenden, de csak pozitív tapasztalatai vannak.

– Nagyon barátságosak az emberek, és tudom, hogy a kosárlabda a mindenük.

A klub professzionális, megfelelőek a feltételek az igényes és magas színvonalú szakmai munkához. Most még csak egyedül vagyok itt, de hamarosan érkezik a feleségem és a kisfi am is – mondta a macedón származású másodedző.

Bojan Hristovski elsősorban a fi atalokkal foglalkozik majd, nemcsak csoportosan, hanem egyénileg is fejleszti őket. A cél az, hogy a körmendi nevelésű ifjoncok több lehetőséget kapjanak, rutint szerezzenek. A körmendi vezetőedző másik segítője az osztrák származású Daniel Müllner, aki néhány hétig dolgozik a csapattal. Feladata elsősorban a fi zikai és erőnléti felkészítés. Mivel alig harminc kilométernyire, Güssingben él, ha szükséges, bármikor tudja segíteni a körmendi együttes munkáját. Constantinides edző azt is elmondta, hogy erős bajnokságra számít, hiszen komoly játékosmozgás volt a piacon. Sokkal több lesz a jó csapat a következő idényben. Az igazolások alapján úgy látja, hogy nyolc-tíz hasonló képességű együttes vág neki a szezonnak. Míg tavaly volt négy-öt kiemelkedő gárda, addig most az első nyolc helyért is komoly küzdelmekre számít a körmendi tréner.

– A csapatom fiatalos, energikus, és más, mint a tavalyi.

Míg az elmúlt idényben az újonc idegenlégiósok voltak többen, most csak egy olyan külföldi játékosunk van, akinek nincs európai tapasztalata. Viszont vannak fi atal magyarjaink, akikre komolyan számítunk a következő hónapokban, a csapatba való beépítésük viszont nem könnyű feladat. A cél természetesen az, hogy megnyerjük a bajnokságot és a kupát, de ez most még nagyon furcsán hangzik, hiszen most kezdtük a felkészülést. Nem akarok hasonlítgatni, hogy mi volt az elmúlt szezonban és milyen lesz a közeljövő körmendi csapata. Egy biztos, jó légkört kell teremteni, mert az elengedhetetlen az eredményes csapatmunkához. Ha küzdünk és nyerünk, akkor belopjuk magunkat a szurkolók szívébe, ha eredménytelenek leszünk, akkor nem leszünk szimpatikusak. Korai még bármit is mondani, de egy erős, sikeres és szerethető körmendi csapat létrehozásán dolgozunk mindannyian, amelyet napról napra, lépésről lépésre építünk fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában