Az Abért-tó adott otthont a versenynek

2018.09.06. 21:29

Visszavágtak a vasi horgászok az osztrákoknak

Szoros küzdelemben Vas megyei győzelem született a hagyományos osztrák–magyar horgászversenyen.

Tóth Gábor

Fotó: pixabay.com

A burgenlandi szövetség és a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetség évente rendez egy hagyományos osztrák–magyar horgászversenyt – egyik évben Ausztriában, a másikban Magyarországon. Az elmúlt napokban már a 10. ilyen barátságos erőpróbának adott otthont a lukácsházi Abért-tó. Tavaly Ausztriában hazai győzelem született, így a vasi résztvevők a visszavágás reményében fogtak botot a kezükbe. Két szektorban összesen 21 osztrák és 24 magyar horgász igyekezett minél jobb eredményhez segíteni csapatát. A nagy meleg és a fülledt időjárás igencsak rányomta bélyegét a négyórás versenyre, a halak nem nagyon ettek, így hiába próbálkoztak többféle módszerrel is a horgászok, az előző Abért-tavi versenyekhez képest meglehetősen kevés halat sikerült horogra csalni. A verseny végére nagyon szoros eredmény alakult ki, végül minimális különbséggel a magyar csapat diadalmaskodott – a magyar csapat 3098 g/fő, míg az osztrák 2933 g/fő átlagfogással zárt.

Legjobb magyar egyéni eredmények: 1. Kádi Szabolcs 1 hsz/11300 g, 2. Horváth Zsolt 1 hsz/4950 g, 3. Borsos Tamás 2 hsz/1050 g. Összesített egyéni eredmények: 1. Gerhard Puschitz (osztrák, abszolút győztes), 2. Kádi Szabolcs, 3. Borsos Tamás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában