kosárlabda

2018.10.05. 20:36

Szolnokon javíthat a Falco KC együttese

Az NB I-es férfi-kosárlabdabajnokság 2. fordulójában a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely szombaton 18 órakor a Szolnok vendégeként vív rangadót.

Tóth Gábor

Ron Curry (labdával) sérüléssel bajlódik, kihagyhatja a mérkőzést

Fotó: Unger Tamás / Vas Népe

Bár még csak a 2. fordulónál járunk, a Szolnok már javában játékban van, ugyanis két fellépése már volt a nemzetközi porondon – a Bajnokok Ligája selejtezőjében. A magyar aranyérmes Olaszországban kezdett, majdnem meglepetést okozott, csak egyetlen ponttal maradt alul a Cantú vendégeként (68-69). Aztán a hazai visszavágón simán, 71-90-re kikapott. A bajnokságot egy magabiztos, szegedi győzelemmel kezdte (92-69) a

Szolnok. A teljesen átalakult Falco hullámzó játékkal és soproni vereséggel (77-86) kezdte a pontvadászatot. A sárga-fekete gárdának a bajnoki címvédő otthonában kellene javítani – ami nem lehetetlen, de azért nem könnyű feladat. Érdekesség, hogy a felek a FIBA Európa-kupában is összecsapnak majd, ugyanis egy csoportba került a két honi élcsapat.

Ron Curry (labdával) sérüléssel bajlódik, kihagyhatja a mérkőzést
Fotó: Unger Tamás / Vas Népe

– A Sopron ellen nagyon rosszul játszottunk – tért vissza az előző bajnokira Gasper Okorn, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetőedzője. – Nem mutattunk semmit abból, amit tudunk, amit gyakoroltunk. Különösen a védekezésünk nem tetszett, nagyon puhák voltunk. Alaposan kielemeztük a Sopron elleni mérkőzésünket, igyekeztünk tanulni a hibáinkból – de természetesen a következő feladatra is keményen készültünk. A Szolnok a bajnoki címvédő és idén az az aranyérem egyik várományosa. Vojvoda, Milosevics és Andric a három főszereplő, köréjük épül a csapat. Összeszokott hármasról van szó, akik régóta együtt játszanak, jól ismerik egymást. De a többiek is remek minőséget képviselnek, bő a szolnoki keret, több taktikai variációban is tudnak játszani, hosszú a kispadjuk, bőven van lehetőségük a rotációra. A sopronihoz képest teljesen másik arcunkat szeretnénk mutatni. Jobb, sokkal jobb teljesítménnyel kell előrukkolnunk, fontos, hogy magunkra, a magunk játékára koncentráljunk. Meglepetést szeretnénk szerezni, de ez csak okos játékkal lesz lehetséges. Ügyelnünk kell a védekezésre, főleg a lepattanózásra, védekezésből pedig gördülékenyebb, gyorsabb átmenetet várok támadásba. Ha csak egy kicsi esély is mutatkozik a győzelmünkre, azt meg kell ragadni! Sajnos vannak gondjaink, Ron Curry sérüléssel bajlódik, elképzelhető, hogy nem léphet pályára Szolnokon.TG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában