Lengyelország

2018.10.24. 22:14

Utánpótlás súlyemelő-Eb

Az U20-as és U23-as lengyelországi Euró­pa-bajnokságon induló hét magyar súlyemelő közül három a Haladás VSE válogatottja.

Horváth Erika

AHVSE-különítmény (balról): Gyürüs Barbara, Polgár Mirijam, Boros Viktória, Márkus Erzsébet edző

Fotó: Unger Tamás

Eredetileg Spanyolországban rendezték volna a korosztályos Eb-t, de Koszovó diplomáciai elismerésével összefüggő vita helyszínváltozáshoz vezetett: a lengyelországi Zamosc felé vette az irányt kedden a magyarok második csoportját szállító autóbusz. Az Eb már október 20-án megkezdődött, de a hét magyar versenyző közül hat csak a verseny finisében, csütörtöktől lép színre. A legnagyobb létszámmal a Haladás VSE képviselteti magát: a junioroknál indul a csupán 17 éves Boros Viktória (90 kg), a 20 éves Gyürüs Barbara (+90 kg), az U23-asoknál pedig a 22 esztendős Polgár Mirijam (75 kg) – és elkísérhette őket edzőjük, Márkus Erzsébet is. A rajtlistán mindhárom versenyzőnk a 6–8. helyen áll. Először Polgár Mirijam lép dobogóra – csütörtökön 19 órától. Boros Viki pénteken 11, Gyürüs Barbi pénteken 13 órakor kezd. Edzőjük azt reméli, hogy mindhárman legalább megőrzik a rajtlistás pozíciójukat, illetve mindkét fogásnemben két-három kilót rápakolnak az utolsó itthoni felmérőversenyen mutatottakra.

A HVSE-különítmény (balról): Gyürüs Barbara, Polgár Mirijam, Boros Viktória, Márkus Erzsébet edző
Fotó: Unger Tamás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában