Nemzetközi Spartan Race

2018.11.01. 18:11

Folyamatosan szállítja a szép eredményeket az STG-Szombathely

Mozgalmas, egyben sikeres időszakot tudhat maga mögött az STG-Szombathely extrém futóversenyeket, Spartan Race-viadalokat teljesítő futócsapata.

Tóth Gábor

Balról Petrovics Szabolcs, Györkös Péter, Mihály Péter, Szőke Norbert, Vass Réka, Fábián Csilla, Gyuretó Kata, Bódi Krisztián, Horváth György, Lakner Szilveszter, Baranyai Bettina, Koroknai Bálint, Nárai Dániel, Gombás Dániel, Németh Miklós, Majoros Gábor. Fotó: STG

Júniusban a szlovákiai Kubinska Hol’a síközpontja adott otthont egy trifekta hétvégének – ami három versenyt jelent két nap alatt. Az első napon 24 km-es távon jól versenyzett a szombathelyi alakulat, ötödik lett, kiérdemelte a legjobb magyar csapatnak járó díjat. A másnap reggeli 14 és a délutáni 7 km-t a tizedik, illetve a hetedik helyen zárta az STG.

Szeptemberben ismét Szlovákiában (Valcsa) versenyzett a szombathelyi csapat, egy ultra erőpróbára nevezett be (56 km-es táv, 3900 m szintkülönbség, 70 akadály volt). Ám a négyfős vasi alakulat egyik tagja megsérült, egy másik pedig lemondta a viadalt. A két főre fogyatkozott STG így nem vehetett részt a csapatversenyen, de egyéniben Lakner Szilveszter és Horváth Tamás teljesítette az erőpróbát. Ráadásul Lakner Szilveszter olyan teljesítménnyel rukkolt elő, amellyel kvalifikálta magát az év végi izlandi egyéni ultra vb-re. A rajthoz állóknak csak 60 százaléka ért be a célba.

Balról Petrovics Szabolcs, Györkös Péter, Mihály Péter, Szőke Norbert, Vass Réka, Fábián Csilla, Gyuretó Kata, Bódi Krisztián, Horváth György, Lakner Szilveszter, Baranyai Bettina, Koroknai Bálint, Nárai Dániel, Gombás Dániel, Németh Miklós, Majoros Gábor.
Fotó: STG

Még mindig szeptember, de már Csehország, Lipno városa a következő állomás. Itt 25 km-es táv, 1400 méteres szintkülönbség várt a résztvevőkre. A szombathelyi csapat ötödik helyen ért célba, ismét a legjobb magyar eredmény érte el.

Októberben aztán hazai pályán, Miskolcon állhattak rajthoz az STG Szombathely extrém futói. Több mint 8000 versenyző nevezett. Első nap 27 km és 1400 m szintkülönbség várt a mezőnyre, másnap pedig a közel 9 km-es sprinttáv. Mindkét nap bronzérmet szerzett a szombathelyi alakulat.

– Sokat edzünk, komolyan vesszük, amit csinálunk, igyekszünk minél több versenyen részt venni, máshogyan ezt a sportot nem is lehet űzni – jelezte Horváth Tamás, az STG-Szombathely csapatvezetője. – De a befektetett munka mindig megtérül. Még van két versenyünk idén, aztán neki is állunk az alapozásnak. Sokan segítenek nekünk, elsősorban Varga Rolandnak és a Skorpió Box Clubnak, valamint Szombathelyi Futóklubnak kell köszönetet mondanunk. Sajnos egyik csapattársunk, Máté Zoltán keresztszalag-szakadást szenvedett, neki jobbulást kívánunk – és visszavárjuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában