Asztalitenisz

2018.11.05. 22:11

Kriston párosban első, egyéniben második lett

Az asztalitenisz Vörsas Kupán a celldömölki Kriston Dániel párosban arany-, egyéniben ezüstérmet szerzett.

Horváth Erika

Fotó: Unger Tamás

A Szombathelyi AK-Sportiskola és a Szombathelyi Asztalitenisz Szövetség a Sugár úti csarnokban az elmúlt hétvégén rendezte a Vörsas Kupa férfi és ifjúsági (U18) fiú I. osztályú ranglistaversenyt. Szombaton a felnőttek, vasárnap az ifjúságiak álltak asztalhoz – férfi egyéniben 30-an, míg párosban 28-an (14 páros). Felnőtt egyéniben a vasi színeket a CVSE-Swietelsky-Jufa Hotels extraligás csapatának két játékosa, Fazekas Péter és Kriston Dániel, valamint két celli fiatal, Iván Bertold és Baranyai Domonkos képviselte. A meccsek nem hoztak különösebb meglepetést, hiszen a főtáblás kiemeltek jutottak a legjobb nyolc közé – így a vasiak közül Fazekas, Kriston és Iván is, Baranyai azonban elvérzett a selejtezőkben.

 

Az elődöntőbe Fazekas és Kriston verekedte be magát, ahol előbbi kikapott Molnár Krisztiántól (1:4), utóbbi viszont nagy küzdelemben, 4:3-ra legyőzte a BVSC-s Do Phuong Namot. A fináléban aztán a BVSC sportolója, Molnár 4:0-ra jobbnak bizonyult Kristonnál, aki így a második helyen zárt. Párosban Kriston a Németországban versenyző, korábban két szezon erejéig a cellieknél is megfordult Ecseki Nándorral, míg Fazekas Kishegyivel (Dunakeszi) párban kiemeltként szerepelt a főtáblán, míg az Iván–Baranyai kettős a selejtezőkből jutott fel. Az elődöntőben Fazekasék elbuktak a későbbi győztes duóval szemben (1:3), Kristonék viszont simán (3:0) verték a Pénzügyőr kettősét. A fináléban a Kriston és Ecseki nagy csatában, 3:2-re legyőzte a Molnár–Jakab (BVSC) párost, így megnyerte a Vörsas Kupát. A CVSE két játékosa tehát kétszer-kétszer állhatott fel a dobogóra, Kriston első és második, Fazekas két harmadik helyet szerzett.

Az ifiknél 21 páros állt asztalhoz, míg egyéniben 36-an neveztek. Egyéniben Baranyai Domonkos a 10., Iván Bertold a 11. helyen végzett – a győzelmet András Csaba (BVSC) szerezte meg. Párosban megyénket a Bakonyi–Harkály és Baranyai–Iván celldömölki kettős képviselte. Utóbbiak a legjobb nyolc, míg Bakonyiék a 16 között búcsúztak. A versenyt az András Csaba–Both Olivér (mindkettő BVSC) páros nyerte.PA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában