Válogatottak

2018.11.27. 18:43

Világliga-selejtező

December 10-én a magyar vízilabda-­válogatott Világliga-/Európa-­kupa-selejtezőn az AVUS uszodájában fogadja Máltát.

Pum András

Budapest, 2018. július 31. A Millennium Masters magyar játékosai a vízilabda All Star-gálán a Duna Arénában 2018. július 31-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Fotó: Illusztráció

A nyári, Tófürdőn rendezett U18-as világbajnokság után ismét rangos vízilabda-mérkőzésnek ad otthont Szombathely. December 10-én, hétfőn 17.30-kor (M4 Sport) a Märcz Tamás szövetségi kapitány vezette magyar férfiválogatott az AVUS uszodájában Világliga-/Európa-kupa-selejtezőn csap össze Máltával. A négy csapatot számláló A csoportban a magyarok két győzelemmel kezdték a világliga európai selejtezőjét (amely egyben Európa-kupa-selejtező is), előbb 17-9-re nyert Szolnokon Németország ellen, majd az oroszokat felülmúlva Ruzában is diadalmaskodott (15-8). A négy csoportban 16 együttes játszik körmérkőzéses rendszerben, és az első két-két helyezett jut az Európa-kupa 2019. április 5–7‑i nyolcas döntőjébe, melynek helyszínét később jelölik ki.

A magyar válogatott kerete: Kardos Gergely (Szolnok), Vogel Soma (FTC) – kapusok. Bátori Bence (Szolnok), Erdélyi Balázs (OSC), Jansik Szilárd (FTC), Kovács Gergő (OSC), Manhercz Krisztián (OSC), Mezei Tamás (FTC), Nagy Ádám (Miskolc), Német Toni (FTC), Pásztor Mátyás (BVSC), Pohl Zoltán (FTC), Vadovics Viktor (Miskolc) – mezőnyjátékosok. Az alapemberek közül Nagy Viktor, Hárai Balázs, Varga Dénes és Vámos Márton is hiányzik.

A mérkőzésre elővételben nem, csak a meccs napján lehet – korlátozott számban – jegyeket venni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában