Kosárlabda

2018.12.09. 18:24

Magabiztosan nyert a SZoESE a ZTE II. ellen

Az amatőr NB I-es női kosárlabda-bajnokság 9. fordulójában megszerezte második győzelmét a Szombathelyi Egyetemi SE.

Tóth Gábor

Jakubovics Dóra ponterősen, jól játszott, egyik legjobbja volt a SZoESE-nek

Fotó: Unger Tamás

Szombathelyi Egyetemi SE–ZTE NKK II. 74-55 (21-14, 19-18, 18-5, 16-18). – Szombathely, 50 néző, amatőr NB I-es női kosárlabda-mérkőzés, vezette: Sebesi, dr. Vajda.

SZoESE: JAKUBOVICS 11/3, SZABÓ-HAKLITS 29/18, MEZŐSI 6/3, Fekete T. 4, Sándor 6. Csere: Tóth –, PLÓZER 7, BALOGH 6, Bándi 3 , Dröszler –, Koltay –, Soós 2. Edző: Szabó László.

Koncentráltan kezdte a mérkőzést a SZoESE, rögtön magához ragadta az irányítást – és a negyed végére meg is lépett 21-14-re. A folytatásban kiegyenlített meccset láthattak a szurkolók, egyenlő erők csatáztak, nagy volt a küzdelem, de helyenként szép megoldásokkal is előrukkoltak a játékosok. A félidőben nyolcpontos hazai vezetést mutatott az eredményjelző (20. perc:

40-32).

Jakubovics Dóra ponterősen, jól játszott, egyik legjobbja volt a SZoESE-nek
Fotó: Unger Tamás

Fordulás után ismét belelendült a SZoESE. Agresszív, jó védekezéssel sok labdát szerzett, gyors indításokból volt eredményes, tovább növelte az előnyét – és a harmadik negyedben tulajdonképpen el is döntötte a mérkőzést (30. perc: 58-37). Ugyanis 20 pont fölötti hátrányból már nem tudott visszajönni a meccsbe a vendég. Az utolsó negyedben minden szombathelyi játékos lehetőséget kapott a bizonyításra. Megérdemelt, magabiztos hazai győzelem született.

Szabó László: – Nagyon rászolgáltunk már erre a győzelemre. Büszke vagyok a lányokra, ezúttal igazi csapatmunkával rukkoltak el, ráadásul egy közvetlen riválist sikerült legyőznünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában