Kosárlabda

2019.01.10. 15:04

A szombati döntő az Egis Körmend célja a Magyar Kupában

Nem könnyű a piros-feketék sorsolása, ennek ellenére bizakodó Matthias Zollner vezetőedző.

vaol.hu

Mint az ismeretes, az Egis Körmend kosárlabdacsapata a Jászberényt kapta a legjobb nyolc között a Magyar Kupában. A kupasorozatnak ezúttal Győr városa ad otthont. A piros-feketéknek egy esetleges továbbjutás esetén könnyen lehet, hogy a rivális Falco együttesével kell farkasszemet nézniük a fináléért. A Rába-partiak vezetőedzője, Matthias Zollner bizakodó, és komoly elvárásokat állított csapata elé, amit a klub hivatalos honlapjának részletezett.

- Nem mondhatjuk, hogy könnyű sorsolást kaptunk, hiszen mindjárt elsőként azzal a Jászberénnyel találkozunk, amelyik holtversenyben a harmadik-negyedik helyen áll mögöttünk a tabellán, és amely nagyon tapasztalt, rutinos játékosokra épít. Az ilyen csapatok ellen nehéz játszani, különösen akkor, amikor „csupán” három meccset kell nyerni ahhoz, hogy trófeát szerezhessen egy klub. A rutinos játékosok ezt jó tudják kezelni, és képesek alkalmazkodni ezekhez a helyzetekhez. Azért sem könnyű a sorsolásunk, mert ha előre gondolkodunk – és természetesen az a szándékunk, hogy továbblépjünk – akkor láthatjuk, hogy a sorozat erősebb ágán leszünk. Várhatóan a Falco lehet az ellenfelünk az elődöntőben, és velük sem könnyű a párharc, ők is közvetlen üldözőink a bajnoki tabellán. Jelen pillanatban, a bajnoki helyezések alapján őket látom esélyesebbnek a Pakssal szemben, persze addig még sok minden történhet. Változhat a csapatok formája, jöhetnek, vagy épp távozhatnak játékosok. A lényeg, hogy számunkra, mint a bajnokságban második helyen álló gárda számára a minimális cél az, hogy döntőt játszunk Győrben – fogalmazott a Körmend vezetőedzője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában