Eredmény

2019.01.07. 21:10

Értékes ezüst a felnőtt gyorskorcsolya ob-ról

A Szombathelyi Sportiskola–Savaria Speedskating Team versenyzője, Bejczi Botond értékes ezüstéremmel tért haza a felnőtt gyorskorcsolya sprint országos bajnokságról.

Tóth Gábor

Bejczi Botond ismét nagy formában versenyzett

Fotó: Tóth Attila

Az elmúlt hétvégén Budapest, a Városligeti Műjégpálya adott otthont a felnőtt gyorskorcsolya sprint országos bajnokságnak. A mezőnyt 15 női és ugyancsak 15 férfi versenyző alkotta. Szombathelyről hét sportoló képviselte a Szombathelyi Sportiskola és a Savaria Speedskating Team színeit – érdekesség, hogy mindannyian junior korúként álltak rajthoz a felnőttek között. Mindkét nap teljesítették az 500 és az 1000 méteres távot is a résztvevők, az összesített eredmény döntött a végső sorrendről. Szombaton a havazás miatt nem születtek olyan jó időeredmények, vasárnap viszont az összes szombathelyi versenyző egyéni csúcsot korcsolyázott.

Bejczi Botond ismét nagy formában versenyzett
Fotó: Tóth Attila

– A hosszú ideje a juniorválogatottal készülő Bejczi Botond nagyszerűen teljesített mindkét távon, így összetettben is az értékes második helyet szerezte meg – számolt be az ob-n történtekről Tóth Attila, a Szombathelyi Sportiskola–Savaria Speedskating Team edzője. – Remek formában van, ami nem is csoda, hiszen gőzerővel készül a junior világkupára, valamint a korosztály világbajnokságára. De a tavalyi világkupán aratott győzelme után talán elvárható is volt tőle a jó hazai szereplés. Botondot csak a felnőtt korú Die­terle Fábián győzte le – vagyis korosztályában a legjobbnak bizonyult. Dicséret illeti Bödei Bálintot is, aki folyamatosan javítja időeredményeit, most pedig a felnőttek között végzett a hatodik helyen. Lassan eléri a junior világkupa szintidejét is – követheti Botond példáját.

Mercs Abigél ismét feljebb lépett a ranglétrán, és az előkelő ötödik helyet szerezte meg a női mezőnyben. De alapvetően minden versenyzőnkkel elégedett vagyok, hiszen mindenki egyéni csúcsot korcsolyázott, annak ellenére, hogy mindössze hatszor tudtunk nagypályán edzeni, így főleg kis jégen, illetve száraz edzésekkel készültünk. Sűrű a menetrendünk, ugyanis a hétvégén már a junior országos bajnokságon állunk rajthoz – természetesen a minél szebb eredmények reményében.

Eredmények, nők: 5. Mercs Abigél (2003). Férfiak: 2. Bejczi Botond (1999), 6. Bödei Bálint (2003), 8. Mayer Márton (2002), 10. Sipos János (2005), 12. Szélinger Benjamin (2006), 15. Poór Gergő (2006).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában