Magyar Sportújságírók Szövetsége

2019.01.11. 20:55

Év Sportolója 2018, vasi jelöltekkel

A Magyar Sportújságírók Szövetségének tagjai idén is szavazással döntenek az előző év legjobbjairól. A jelöltlistákra négy Vas megyei sportoló is felkerült.

Horváth Erika

Fotó: Unger Tamás

A Magyar Sportújságírók Szövetségének (MSÚSZ) tagjai 61. alkalommal voksolnak. A 2018-as év legjobbjainak megválasztott sportolókat, edzőiket, csapatokat az M4 Sport – Az Év Sportolója 2018 gálán élő televíziós közvetítés keretében február 14-én köszöntik majd a Nemzeti Színházban. Idén is 11 kategóriában (férfi sportoló, női sportoló, edző, csapat hagyományos csapatsportokban, csapat egyéni sportágak csapatainak, fogyatékkal élő férfi, illetve női sportoló, fogyatékkal élőkkel foglalkozó edző, fogyatékos csapat, férfi labdarúgó, női labdarúgó) lehet szavazni előre összeállított tízes listákról.

Ezekre négy Vas megyei sportoló is felkerült. A legjobb férfi sportolók között Bácsi Péter és Lőrincz Tamás birkózó, Berecz Zsombor vitorlázó, Fucsovics Márton teniszező, Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor rövid pályás gyorskorcsolyázó, Milák Kristóf és Rasovszky Kristóf úszó, valamint Veres Roland kick-boxos társaságában ott van Halász Bence, a Dobó SE Európa-bajnoki bronz­érmes kalapácsvetője is.

A nők tízes listáján Dévai Boglárka, a Szombathelyi Sportiskola ugrásban Európa-bajnok tornásza is jelölt, akárcsak Babos Tímea teniszező, Bodonyi Dóra és Kozák Danuta kajakos, Érdi Mária vitorlázó, Háfra Noémi és Kovacsics Anikó kézilabdázó, Hosszú Katinka és Késely Ajna úszó. A fogyatékkal élő női sportolók között lehet szavazni a szombathelyi Ekler Lucára, aki a paraatlétikai Eb-n távolugrásban első, 200 m síkfutásban bronzérmes lett. A legjobb női labdarúgók egyik jelöltje pedig Rácz Zsófia, a Haladás-Viktória válogatott játékosa.

Az Év góljára az M4 Sport honlapján hétfőtől a szurkolók szavazhatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában