Átigazolás

2019.01.28. 17:22

Ezért választotta Guzmics Richárd a Slovan Bratislava együttesét

A 31 éves védőt a válogatottság is motiválta, amikor aláírta év végéig szóló szerződését a Slovan Bratislava labdarúgócsapatához.

Tóth Gábor

Fotó: skslovan.com

Guzmics Richárd saját nevelésű játékosként a Haladásban lett profi labdarúgó. A zöld-fehérekkel az NB II-ben bajnokságot nyert (2007/2008), az NB I-ben pedig bronzérmet szerzett (2008/2009). Már válogatottként igazolt 2014 nyarán Lengyelországba, a Wisla Kraków gárdájába. Két és fél évig futballozott a lengyel élvonalban, a bajnokság egyik legjobb belső védőjévé nőtte ki magát. A magyar válogatott alapembereként vett részt a 2016-os Európa-bajnokságon. A 2017-es és a 2018-as szezonban Kínában, a Jenpien Funde együttesében futballozott, az első évben az első, a másodikban pedig a másodosztályban. A 31 éves, 28-szoros válogatott labdarúgó a hétvégén a Slovan Bratislava gárdájába igazolt, egyéves szerződést írt alá a patinás, 18-szoros bajnok, 13-szoros kupagyőztes, 1969-ben Kupagyőztesek Európa Kupáját nyerő pozsonyi együttessel. A téli szünetben a Slovan vezeti hazája bajnokságát, még veretlen a szezonban, nyolc ponttal előzi meg a második helyezett Dunaszerdahely gárdáját – tehát nagy léptekkel menetel az újabb bajnoki cím felé. Guzmics már csatlakozott is a Törökországban edzőtábozozó új csapattársaihoz.

– Mindenképpen külföldön, légiósként szerettem volna folytatni a pályafutásomat, örülök, hogy sikerült, sokáig kivártam a csapatkereséssel, most végre ismét csak a futballal kell foglalkoznom – fogalmazott Guzmics Richárd. – Voltak megkeresések Lengyelországból, Görögországból és az NB I-ből is. A Slovan több szempontból is jó választás számomra. Komoly, bajnoki címért küzdő klubhoz kerültem, amely már a nyári, nemzetközi megmérettetésre is erősíti a keretét. Továbbá Pozsony nincs messze Szombathelytől, mindössze másfél órás autóútra leszek a családomtól, a barátaimtól. Kína után ez mindenképpen üdítő változás. Szeretnék visszakerülni a válogatottba is – mostanában ugyanis nem számított rám a nemzeti csapat szakmai stábja. A szövetségi kapitány Marco Rossi pedig jól ismeri a szlovák erőviszonyokat, hiszen korábban a DAC edzője volt – talán jobban a szeme előtt leszek. Ráadásul a Slovan nagyon ragaszkodott hozzám, már tavaly is szerződtetett volna, de akkor nem tudott megegyezni a kínai klubommal.

– Kínában már novemberben véget ért a bajnokság, azóta egyedül edzek – mondta Guzmics. – Erőnlétileg nem érzem, hogy különösebb problémám lenne, játékban viszont van lemaradásom, fel kell vennem a ritmust. Véleményem szerint két-három hétre még legalább szükségem lesz, hogy utolérjem magam. Szlovákiában csak február közepén kezdődik a tavaszi szezon, vagyis lesz időm dolgozni. Éppen ezért a magyar bajnokság nem volt számomra opció, hiszen az NB I. már most hétvégén folytatódik. Nem biztos például, hogy jelenlegi állapotomban az első, roppant fontos időszakban a segítségére lehettem volna a Haladásnak. Természetesen szurkolok nevelőegyesületemnek, bízom benne, hogy kiharcolja a bentmaradást, megtisztelő, hogy szerződést ajánlott.

– Egyelőre csak egy évre írtam alá, természetesen ebben benne van akár a szerződéshosszabbítás lehetősége is. Bízom benne, hogy eredményes időszak vár rám a Slovan játékosaként, nekem eddig klubszinten nem adatott meg, hogy ilyen komoly célokért küzdjek. Remélem, hogy a szlovák bajnokságban is megállom a helyem – zárta szavait Guzmics Richárd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában