Női kézilabda

2019.02.26. 18:53

Parádézott az SZKKA U22

Az NB II-es női kézilabda-bajnokság 13. fordulójában az SZKKA II. megyei rangadót nyert a Bük ellen, a Sárvár ikszelt, a Körmend és a Celldömölk viszont kikapott.

Tóth Gábor

SZKKA II-Bük NB II. kézilabda UT SZKKA II.-Bük NB II. kézilabda UT

Fotó: Unger Tamás

Vady Mosonszolnok–Körmendi DMTE 24-23 (11-8). – Mosonszolnok, 150 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Horváth G., Horváth K.

Körmend: Dudora – Török 2, Adorján 7, Faragó 5, Kiskós 2, Huszár 4, Szabó A. 1. Csere: Horváth D. 1, Cser 2, Szalai, Somlai, Herczeg, Anek. Játékos-edző: Kiskós Kitti.

Az első játékrészben fej fej mellett haladtak a csapatok, a félidő 20. percéig egyik sem tudott nagyobb előnyre szert tenni. Azonban a játékrész utolsó tíz percében esett négy hazai gólra mindössze egy vendégválasz érkezett. A második félidőre összekapta magát a több játékost is nélkülöző Körmend, egyenlített (44. perc: 16-16). Ám a hazai időkérés sikeresnek bizonyult, a Mosonszolnok meglépett (55. perc: 23-20), majd megnyerte a meccset. A Körmend jól küzdött, de sok helyzetet hagyott ki, ami megbosszulta magát.

Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia U22–Büki TK 50-30 (26-15). – Szombathely, 250 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Cseszregi, Sipos.

SZKKA: Gadányi – Csire 4, Pődör B. 10, Pődör R. 5, Hornyák 2, Udvardi 5, Moutsogianni 4. Csere: Lőrincz, Lugosi (kapusok), Tamási 4, Horváth A. 7, Farkas 1, Lakatos, Szuhogyi 5, Molnár 1, Horváth P. 2. Edző: Pődör Zoltán.

Bük: Márkus – Guttyán 2, Pukler 10, Szabó D. 8, Szabó R. 1, Baranyai 5, Cseledi 1. Csere: Szalai (kapus), Szenczi, Zakariás, Szabó N., Bősze, Marton 1, Kelemen 1, Megyeri 1. Edző: Bölöni Roland.

 

Elsöprő lendülettel nyitott az SZKKA, állva hagyta ellenfelét. És a folytatásban sem lassított, így korán eldöntötte a mérkőzés sorsát – csak a különbség mértéke volt kérdéses. A hazaiak sorozatban lőtték góljaikat lerohanás után, de szinte minden támadásukat befejezték. A második félidőben már a serdülőcsapat játékosai is pályára léphettek az ­SZKKA-ban.

Pődör Zoltán: – Jó iramban kézilabdáztunk, de sajnos ezúttal nagyon egyoldalú meccset játszottunk. Igaz, így tudtam lehetőséget adni a fiataloknak is.

Bölöni Roland: – Sajnos a rangadó elég egyoldalú volt, az első harmadban el is dőlt a mérkőzés. A hazaiak pontosabbak voltak, mi gyengén védekeztünk, és rengeteg hibát követtünk el támadásban is. Gratulálok az ellenfélnek!

VKL SE Győr–Sárvárfürdő Kinizsi 29-29 (14-19). – Ikrény, 300 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: György, Horváth A.

Sárvár: Jurik – Vajda 4, Soós 1, Cser 3, Jenőfi 10, Doncsecz 4, Kokas 7. Csere: Varga, Bokor, Farkas J., Marton, Horváth, Jávorics, Farkas L. Barabás. Edző: Rozmán Gergő.

Jól kezdett a Sárvár, tempós, ötletes támadójátékkal ellépett 11-5-re, és előnyét őrizte a szünetig. A második félidő elején sem változott a játék képe, 22-15-re is vezetett a Sárvár. Majd a házigazda taktikát váltott, három sárvári játékos is szoros emberfogást kapott, ami megzavarta a vendégeket. A folytatásban szinte alig lőtt gólt a Sárvár, kihagyta a ziccereket, sok technikai hibát ejtett – így fontos győzelmet dobott el magától.

Celldömölki VSE-Vulkánfürdő–SZESE Győr 25-26 (13-16). – Celldömölk, 100 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Bazsó, Németh D.

CVSE: Bognár – Szomorkovits A. 6, Szomorkovits L. 3, Bagics 2, Kulcsár 5, Kazári, Sebestyén 1. Csere: Németh V. 7/6, Geiger, Szecsődi 1, Pongrácz, Füzfa, Szalai, Szélesi. Edző: Salamonné Csótár Adrienn.

Sok technikai hibával kezdett mindkét fél. Aztán a helyzeteiket jobban kihasználó vendégek előnybe kerültek. A hazaiaknak nem állt össze a védekezésük. A második félidőben feljavult, és egyenlített a CVSE (50. perc: 18-18) – a vezetést azonban nem

sikerült átvennie. A végig szoros, izgalmas meccset végül a győriek nyerték. A Cellnek a négy kihagyott hetes nagyon hiányzott a meccs végén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában