Hét ponttal nyertek

2019.03.02. 21:27

Nem volt tükörsima a Körmend fővárosi vendégszereplése

Az Egis Körmend kosárcsapata mindössze hét ponttal nyert a fővárosban, mert a Serco TF- Budapest nem adta könnyen a bőrét, az utolsó percig megnehezítette a vasiak dolgát.

Tóth Judit

Fotó: Szendi Péter

Serco TF-Budapest – Egis Körmend 70–77 (21–27, 14–23, 24–8, 11–19)

Budapest, Ludovika Aréna 500 néző, NB I-es férfi kosárlabda mérkőzés, alapszakasz 20. forduló

Vezette: Frányó P., Farkas G., Lengyel Á.

TF-Budapest: CLARK 18/6, Krnjajski 1, Szobi-, McLANE 19/3, Bergstedt 9

Csere: Rikalo 17/6, Buzás 3/3 Meleg 2, Filipovic-, Beák 1

Vezetőedző: Ales Pipan

KÖRMEND: Németh 4, Bradford 2, PRICE 17/6, Hammonds 13, Delas 6

Csere: THAMES 18/6, CSORVÁSI 17, Lajsz-, Oroszi-, Takács-

Vezetőedző: Matthias Zollner

Kipontozódott: Buzás (38.p), Price (39.p), Delas (40.p), Bergstedt (40.p)

Az eredmény alakulása. 3. perc: 2-6. 6. perc: 8-14. 13. perc: 22-32. 16. perc 30-38. 23. perc: 42-50. 26. perc: 49-50. 32. perc: 59-61. 35. perc: 60-65.

Az Egis Körmendnél nem volt a keretben Ferencz Csaba, aki horvátok elleni válogatott találkozón szenvedett belső térdszalag húzódást. Bár a körmendi csapatkapitányt az elmúlt napokban kezelték, nem jött teljesen helyre, így nem vállalta a kockázatot és kihagyta a budapesti találkozót.

Az ex-körmendi Bergstedt eladta, Price megszerezte a labdát az első másodpercekben, aztán a vasiak amerikai légiósa élt is a lehetőséggel. Hammondsnak adott gólpasszt, ezzel a Rába-partiaké volt az első kosár. Nem kellett sokat várni a következő körmendi találatokra sem, a TF-nél még berúgásra várt a motor. Az első kosarat Clark szerezte, de a Körmend magabiztosabb volt és főleg ponterősebb. A félidő derekán a fővárosiak nyolc szerzett pontján testvériesen osztozott a két légiós, Clark és McLane. A 7. percben ékezett az első távoli találat, a jegyzőkönyvben Thames nevéhez írták a hibátlan hárompontost. Ezzel átlépte a tízpontos határt a Körmend (8-19). Lepattanózásban is egyértelműen a Zollner-csapat dominált. A negyed záró részében Rikalo hárompontosával közelebb ért ellenfeléhez a TF (16-22), majd újabb fővárosi pontokkal már csak négy pont volt az MTE-előny (21-25). A kisszünetre Thames még mozdított az eredményen (21-27).

Fotó: Szendi Péter

A második játékrész is eladott labdával kezdődött, ezúttal nem Price volt a nyertes, hanem neki jegyezték a hibát. Meglódult a Körmend, most is jöttek a pontok Hammondstól, a 13. percre ismét tíz pont előny birtokában volt a vasi együttes (22-32). A TF nehezen vette fel a ritmust, de pár perc lefagyás után azért javult a fővárosiak játéka. Bergstedt két egymás utáni zsákolásával és Rikalo büntetőivel nyolc pontra zárkóztak a budapestiek. Ezután komoly faultokba ment bele a házigazda, amelyek közül párat körmendi hibának láttak a játékvezetők, ezért volt némi morajlás a szépszámú körmendi táborban. A negyed végén nyomott a Körmend, kialakult az addigi legnagyobb különbség (30-46), amelyet egy pont híján a nagyszünetig őriztek a piros-feketék (35-50).

A második félidő fővárosi találatokkal – egy duplával és egy triplával – indult. A vasiaknak most nem ment, a TF újabb rohamokat indított, ezzel meglepte a Körmendet. A 14 budapesti pont mellett a vasiak nem dobtak kosarat, így magukra húzták a TF együttesét (49-50). Hatperces körmendi kosárszünet után Price törte meg a csendet, de Rikalo kiegyenlített egy triplával a 27. percben (52-52), Mélypontra került most a Körmend játéka, a hazaiak átvették a vezetés McLane jóvoltából (56-54). A harmadik negyed végére egy ponttal vezetett a TF (59-58).

A záró játékrészben sem volt egyértelmű a Körmend dominanciája, bár a házigazda nem tudta folytatni a harmadik félidőben nyújtott teljesítményét. Az eredményt Thames billentette ismét a Körmend javára egy triplával (59-61). Csorvási pontjai égetően kellettek a piros-feketéknek, de nem igazán tudtak egymás mellől elszakadni a felek. Price hárompontosa döntő szituáció volt a 36. percben (62-68), a Körmendet valamivel fegyelmezettebb játéka ösztönözte, a TF viszont megtorpant. Sokat hibázott Ales Pipan csapata a záró negyedben, ez okozta a vesztét is, az utolsó játékrészben szerzett tizenegy pontja kevés volt a végső győzelemhez. A Körmend, ha nem is tükörsimán, de hozta a kötelező győzelmet a bajnoki alapszakasz 20. fordulójában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában