Szép eredmény

2019.04.24. 21:42

Bognár bronza – Csehországban az Alpokalja tájfutója

Az Alpokalja SK tájfutója, Bognár Zoltán harmadik helyen végzett a közép-európai ifjúsági találkozón.

Pum András

Bognár Zoltán jól versenyzett Ostravában

Fotó: Alpokalja SK

Csehországban rendezték az idei CEYOC-ot, a tájfutók közép-európai ifjúsági találkozóját, amelyen hat ország (Ausztria, Csehország, Lengyelország, Magyarország, Németország, Szlovénia) válogatottjai vettek részt. Fiú és lány serdülő, illetve ifjúsági kategóriában legfeljebb hat-hat versenyző képviselhetett egy nemzetet. Vas megyéből az Alpokalja SK tájfutója, Bognár Zoltán került a válogatottba. Egy sprintversennyel indult a program, amit egy ma múzeumként és szórakoztató komplexumként működő korábbi vasmű területén rendeztek.

Bognár Zoltán jól versenyzett Ostravában
Fotó: Alpokalja SK

A pályák eleje egy nagy nyílt területen haladt, majd egy hosszú átmenet után a gyártelep kerítései és betonfalai, lépcsői között kellett gyorsan tájékozódni. Remekül szerepeltek a magyarok, a négyből három kategóriában is az élen végeztek. Az ifjúsági (F18) fiúknál Bognár Zoltán nagy meglepetésre a harmadik helyet szerezte meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában