Fölényes győzelem

2019.04.29. 20:03

Gálázott a Crushers – Nem lassít a divízió I-es szombathelyi amerikaifutball-csapat

Fölényes, 62-0-s győzelemmel folytatta a divízió I-es amerikaifutball-bajnokságot a címvédő Szombathely Crushers.

Tóth Gábor

Majer László alapembere –és elnöke – a csapatnak

Fotó: Unger Tamás

A vasiak két hazai győzelemmel kezdték a 2019-es szezont, első idegenbeli mérkőzésükön léptek pályára a Budapest Eagles vendégeként. A budapesti gárda tavaly még a profi-félprofi ligában (HFL) szerepelt, ám most a csapatépítés időszakát éli – két vereség után fogadta a Crushers együttesét.

A papírforma a szombathelyiek sikerét ígérte, ennek megfelelően a Crushers rögtön magához ragadta az irányítást. Az Eagles agresszív játékkal próbált meccsben maradni, de nem tudta kizökkenteni ellenfelét, a félidőben – 0-15-es majd 0-12-es negyed után – 0-27 állt az eredmnényjelzőn. A második félidőben aztán végkép állva hagyta ellenfelét a Crushers, végül 62-0-ra diadalmaskodott (0-28, 0-7). A játék midnen elemében jobbnak bizonyult, ilyen arányban is megérdemelten nyert. Támadásban Trevin Howard, Bökfi Kornél, Rózsás Joel, Horváth Balázs és Baranyai Bence remekelt – a védelem ismét 0 ponton tartotta az ellenfelet.

Majer László alapembere –és elnöke – a csapatnak
Fotó: Unger Tamás

– A vártnál talán könnyebben nyertünk, nagyobb ellenállásra számítottam az amúgy patinás vendéglátónktól – jelezte Gerencsér Milán, a Szombathely Crushers elnökhelyettese, játékosa. – Több jó egyéni teljesítmény is akadt nálunk, de igazából csapatként, szervezett játékkal nyertünk – mindenki tette a dolgát. Címvédő csapathoz méltóan játszottunk. Még három forduló hátravan az alapszakaszból, de mi már most biztosítottuk a helyünket a rájátszásban – a kérdés már csak az, hogy első, vagy második helyen. Elégedett vagyok, eddig ez a szezon is jól alakul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában