vízilabda

2019.04.25. 20:25

Harapós kis aligátorok

Az előkelő harmadik helyen végzett az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (AVUS) 2006-os csapata a szerbiai Dejan Popov nemzetközi utánpótlás-emléktornán.

Pum András

Joggal örülnek a szombathelyi vízilabdázók. Remek eredményt értek el Szerbiában Fotó: Marczinyák Adél

A Dejan Popov nemzetközi utánpótlás-vízilabdaemléktornán több korosztályban szálltak vízbe a csapatok, a 2006-osoknál hazánkat a szombathelyi AVUS képviselte. A nyolcas mezőny A csoportjában a dr. Vincze Balázs vezette aligátorok az első meccsükön a szerb Crvena Zvezda VK-t 12-9-re verték, majd a horvát VK Mursát ­17-5-re győzték le, végül pedig a házigazda PVK Becejt 9-8-ra múlták felül. A szombathelyiek csoportgyőztesként a folytatásban a B csoport másodikjával, az orosz Zemcuzinával játszottak az elődöntőben.

Joggal örülnek a szombathelyi vízilabdázók. Remek eredményt értek
el Szerbiában Fotó: Marczinyák Adél

Az oroszok ­9-5-re nyertek, így az aligátorok a harmadik helyért mérkőzhettek. A bronzcsatában óriási küzdelemben 9-8-ra verték a Becejt, így a nívós torna harmadik helyén végeztek. A viadalt a szerb Vojvodina nyerte, a torna legjobb kapusának Joó Somát (AVUS) választották. Az aligátorok kerete: Doma Máté, Gutléber Máté, Horváth Levente, Lengyel Kristóf, Makarenko Balázs, Kovács Kevin, Goldschmidt Dominik, Horváth Richárd, Dombóvári Dávid, Joó Soma, Mihalcsics Tamás, Sántha Csongor, Simon Bence, Somos Zsombor. Edző: dr. Vincze Balázs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában