Egy remi, egy vereség

2019.04.29. 20:12

Hatodik helyen zárt a Haladás VSE NB I-es sakkcsapata

Az NB I-es sakk­csa­patbajnokságot dupla fordulóval zárták le a hétvégén. A két utolsó körben a Haladás VSE-Infraplan egy döntetlennel és egy vereséggel a hatodik helyen végzett.

Pum András

Németh Miklós jól sakkozott,két meccsen másfél pontot szerzett

Fotó: Unger Tamás

Az NB I-es sakkcsapatbajnokság nyolcadik és kilencedik fordulóját a fővárosban, az Eiffel Palace-ban rendezték. A Haladás VSE-Infraplan számára az volt a tét, hogy az ötödik, hatodik vagy a hetedik helyen végez a fordulók előtt hatodik pozícióban álló együttes. Nos, a vasiak egy reális döntetlen mellett egy, a meccs képénél súlyosabb vereséget szenvedtek, így a hatodik helyen zárták a bajnokságot. A bajnoki címet immár 11-edszer a Tungsram-Aquaprofit Nagykanizsa együttese szerezte meg.

Haladás VSE-Infraplan–Dunaharaszti MTK 6-6. – Budapest, NB I-es sakkcsapatbajnoki-mérkőzés, 8. forduló.

A két közel azonos képességű csapat találkozóján a szombathelyiek meglehetősen tartalékos összeállításban ül­tek asztalhoz, csupán egy légiós szerepelt a vasiaknál. Az első táblán szereplő cseh Tomás Polák pedig jól játszva meg is nyerte meccsét a női válogatott elsőszámú játékosa, Hoang Than Thran ellen. A másik győzelmet Sárdy Péter aratta a kilencedik táblán, a sírból hozta vissza a találkozót és nyert Bálint Vilmos ellen. Ami a többi partit illeti, a remik szinte kivétel nélkül gyorsan, a 14-15 lépésben kialakultak. Pergel László ellenfele a megnyitásból jobban jött ki, de a szombathelyi sakkozó pontos lépések sorozatával döntetlenre mentette a találkozót. Egy hosszabb partit játszottak: Petényi Tamás jó nyitást követően jobban is állt ellenfelénél, de Popovics pontos védekezéssel döntetlenre mentett. Összességében reális eredmény született, a Dunaharaszti már 6-4-re vezetett, innen egyenlített a Haladás VSE-Infraplan.

Németh Miklós jól sakkozott,két meccsen másfél pontot szerzett
Fotó: Unger Tamás

Győzött: Polák, Sárdy. Remizett: ifj. Héra, Németh M., Ruck R., dr. Kovács G., Petényi, Ugróczky, Pergel, Magyar.

Diósgyőri VTK–Haladás VSE-Infraplan 8,5-3,5. – Budapest, NB I-es sakkcsapatbajnoki-mérkőzés, 9. forduló.

A Diósgyőrnek az utolsó forduló előtt még a bajnoki címre is volt esélye, így asztalhoz ült a több olimpián is szerepelt Almási Zoltán nemzetközi nagymester. Ám az éljátékos Almási ellen ifj. Héra Imre viszonylag kijátszott partiban értékes döntetlent ért el. Németh Miklós megnyitás után jól állt, és végig próbálta nyomás alatt tartani indiai nagymester ellenfelét – sikerrel, megnyerte a találkozót. A másik szombathelyi győzelemmel végződő partiban – a nyolcadik táblán – Csonka Attila jó megnyitás után végig jobban állt Torma Róbert nemzetközi mesternél, és gyalogelőnyét érvényesítve nyert is. Ugróczky Péter szintén jól nyitott, ám gyalogelőnyét nem tudta érvényesíteni, a hajrában pedig nem mert kockáztatni, így döntetlenre zárult a partija a szlovák Martin Nayhebaver nagymester ellen. Joó Gábor az utolsó fordulóban játszotta szezonbeli első meccsét az NB I-es együttesben, jól tartotta magát, sőt, nyerési esélye is volt. Gömböcz Zsófia a nemzetközi nagymester Kun Gáborral szemben jól helytállt, csak nagy csatában maradt alul, közel állt a pontszerzéshez. A Diósgyőr a végeredményt tekintve sima győzelmet aratott, ám a játék képe alapján szorosabb is lehetett volna a találkozó. Győzött: Németh M., Csonka. Remizett: ifj. Héra, Polák, Ugróczky.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában