Vízilabda

2019.05.09. 07:00

A válogatott szövetségi kapitánya látogatta meg a vasi aligátorokat

Az OB I-es Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (AVUS) vendége volt kedden délután a vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Märcz Tamás.

Pum András

Juhász Tibor (balról) és Vincze Balázs (jobbról) invitálta Szombathelyre Märcz Tamás szövetségi kapitányt

Fotó: Unger Tamás

Az AVUS elnökének, Juhász Tibornak és szakmai igazgatója, dr. Vincze Balázsnak meghívására a kedd délutánt és estét az AVUS uszodájában töltötte az Európa Kupa-győztes magyar vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Märcz Tamás. A szakember délután az utánpótláscsapatok edzését tekintette meg, majd este a Matajsz Márk vezette OB I-es gárda tréningjét is megnézte.

 

– Az utóbbi másfél évben sok OB I-es klubnál jártam, a szombathelyi látogatás annyiban különbözött, hogy Vincze Balázs kérésére nem csak az első csapat, hanem valamennyi korosztály edzését végignéztem – mondta Märcz Tamás.

– Nagyon tetszett az edzők munkája, a gyerekek technikai képzettsége, a fiatalok tudása. Ami Matajsz Márk csapatát illeti, egészen kimagasló, modern, dinamikus edzést láttam, olyat, amelyet jómagam is kedvelek. Arról már a Málta elleni válogatott meccsen meggyőződhettem, hogy milyen szép az AVUS uszodája, talán egy tornateremre lenne még szükség, ahol a szárazföldi edzéseket lehetne tartani. Vincze Balázs szerint erre már van ötletük. Jó látni a klub koncepcióját, melyben rendszerben vízilabdáznak a csapatok és elsősorban a helyi fiatalokra építenek – Vincze remekül fogja össze a szakmai munkát. Az ifjúsági együttesük például kiválóan szerepel, a középmezőnyben áll a kiemelt bajnokságban, több, nagynevű klub utánpótlásgárdáját maga mögé utasítva.

Most is sok tehetséges fiatalt láttam, például a tavaly nyáron a szombathelyi ifjúsági világbajnokságon bronzérmes magyar együttes tagját, Ekler Bendegúzt, aki remek adottságokkal rendelkezik, de tudni kell hogy ez nem elég, rengeteg olyan példát láttam, amikor egy tehetséges gyerek nem azt a pályát futotta be, amelyre tehetsége predesztinálta, mert nem volt elég szorgalmas. Öccsét, Zsombort is jól ismerem, röviden beszélgettem is vele az edzésük előtt. Ő is sokra viheti még bátyjához hasonlóan. Ami az OB I-es csapatot illeti, évről-évre szépen egyre jobb eredményt ér el egy borzasztóan erős nemzeti bajnokságban, de természetesen az innen történő tovább lépésnek anyagi vonzata is van. Fontosnak tartom, hogy egy-egy régióban legyen első osztályú csapat, amely vonzáskörzetében perspektívát nyújt a fiatal pólósok számára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában