Nyolc vasi érem a régiós viadalon

2019.06.23. 19:29

A SZAK-Sportiskola fiatal asztaliteniszezői hatszor állhattak a dobogóra

Az új OPAL asztalitenisz-csarnokban rendezték a 2019. évi nyugat-magyarországi újonc és serdülő területi II. osztályú ranglistaversenyt. A Szombathelyi AK-Sportiskola versenyzői hat, a bükiek és a celliek egy-egy érmet szereztek.

Pum András

A SZAK-Sportiskola fiú érmesei. Balról Gergely Márk, Horváth Gábor, Poór Balázs Fotó: SZAK-Sportiskola

Három korosztályban – U11, U13, U15 – álltak asztalhoz a nyugat-dunántúli területi verseny résztvevői. Az U11-es fiúknál a főtáblára, a legjobb nyolc közé öt vasi jutott, legjobban Poór Balázs szerepelt – végül ezüstérmet szerzett, klubtársa, Gergely Márk és a celli Ölbei Barnabás bronz­érmes lett. A lányoknál Szeli Fruzsina (Bük) kvalifikálta magát a főtáblára, és a negyeddöntőig jutott. Az U13-as fiúknál a 32-es főtáblára megyénk asztaliteniszezői közül hatan verekedték magukat. Legjobban Horváth Gábor (SZAK) teljesített, a szombathelyi játékos a nyolc között búcsúzott. A lányoknál a 16-os főtáblára két vasi, Molnár Liza (SZAK) és Kovács Korinna (Celldömölk) küzdötte magát. Molnár remekül teljesített, az elődöntőben a későbbi győztes Benczik Dórától kapott csak ki, így bronzérmet szerzett.

A SZAK-Sportiskola fiú érmesei. Balról Gergely Márk, Horváth Gábor, Poór Balázs Fotó: SZAK-Sportiskola

A serdülő (U15) fiúknál a 32-es főtáblára a vasiak közül hatan jutottak. Legeredményesebben Szeli Bertalan szerepelt, a büki asztaliteniszező a döntőig menetelt, a fináléban kikapott, így ezüstérmet szerzett. A lányoknál Molnár Liza jutott a főtáblára, a 16 közé, majd az elődöntőben búcsúzott, így bronzérmes lett. A serdülő fiú párosoknál a 16-os főtáblára hat vasi páros kvalifikálta magát. A legeredményesebb a Horváth Gábor–Poór Balázs (SZAK) kettős volt, ők az elődöntőben estek ki. A lányoknál nyolc páros jutott a főtáblára, megyénkből Molnár Liza, a szombathelyi versenyző az ajkai Pad Linával az oldalán indult és az elődöntőben búcsúzott. A viadalon megyénk együttesei közül a SZAK szerepelt a legeredményesebben, egy ezüst- és öt bronzérmet szerzett, a bükiek egy ezüstöt, a celldömölkiek egy bronzot gyűjtöttek be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában