Érmek a horvátoktól

2019.06.23. 21:16

Eredményesen szerepeltek az Alpokalja tájfutói

Több éremmel tértek haza az Alpokalja és a Haladás VSE tájfutói a horvátországi Alpok-Adria viadalról.

Pum András

Az Alpokalja érmes futói. Balról: Marosi Ákos, Bognár Zoltán, Molnár Péter, Szalay Levente Fotó: Alpokalja SE

Rangos tájfutóversenyen vettek részt a Haladás VSE és Alpokalja SK tájfutói Horvátországban. A nemzetközi Alpok-Adria viadalon bajor, stájer, karintiai, szlovén, olasz futók mellett Vas és Zala megye válogatottjai csaptak össze. Első nap az éjszakai sprintversenyre került sor a horvát város híres kastélyának parkjában és az azt övező erdőben. A junior fiúknál kettős magyar győzelem született Bognár Zoltán és Szalay Levente (mindkettő Alpokalja) révén.

Az Alpokalja érmes futói. Balról: Marosi Ákos, Bognár Zoltán, Molnár Péter, Szalay Levente Fotó: Alpokalja SE

Mivel a megyében az utánpótlás-nevelés még nem tart ott, hogy fiú elit futói lehessenek, ezt utánpótláskorúakkal pótolta: F21E-ben a junior Szalay Levente és az ifjúsági korú Bognár Zoltán állt rajthoz. Nem rettentek meg a feladattól, sőt Szalay Levente a szombati középtávú futamon meg sem állt a dobogó második fokáig. Másnap a normál táv küzdelmeire került sor, ahol a vasi futóknak – nem kis meglepetésre – szintén sikerült érmet szerezniük. Marosi Ákos (Alpokalja) a serdülő fiúknál bronzérmet szerzett, klubtársa, a szintén serdülő Molnár Péter egy korosztállyal feljebb versenyezve villantotta meg kitűnő formáját, mely a második helyre lett elég. A fiúk így az összetett versenyben is dobogóra állhattak: Marosi Ákos harmadik, Molnár Péter második helyet szerzett. Az ifi lányoknál Pásti Fanni (Haladás VSE) szerzett bronzérmet a normál távú versenyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában