Remekül bunyóztak a vasiak

2019.06.24. 18:36

Nemzetközi mezőnyben, a Bornemissza-emléktornán léptek ringbe

Remekül teljesítettek a szombathelyi Skorpió Box Club és a kőszegi Fitt-Box Ökölvívó Egyesület bunyósai a hagyományos Bornemissza Gergely Nemzetközi Ökölvívó Emlékversenyen – Oláh-Vadász Zoltán bronz-, Buza Rafael aranyéremmel tért haza.

Tóth Gábor

Az aranyérmes Buza Rafael Fotó: Fitt-Box ÖE Oláh-Vadász Zoltán a bronzéremmel Fotó: Skorpió BC

Az ötnapos egri megmérettetésen 23 nemzet 290 sportolója lépett ringbe. A népes, erős mezőnyben a Fitt-Box Ökölvívó Egyesület négy bunyósa képviselte a kőszegi színeket. Pesti Gabriella (ifjúsági, 60 kg) első mérkőzésén biztosan verte magyar ellenfelét. Másnap következett a francia Ruyer Lorye, aki már túl nagy falatnak bizonyult, Gabriella nem tudta tartani az iramot, a második menetben feladta a küzdelmet. Buza Rómeó (junior, 52 kg) az indiai Navraj Chauhan ellen kezdett. Nagy csatát vívtak a felek, végül a harmadik menet után az indiai versenyző kezét emelték a magasba – aki egyébként később a döntőig menetelt. Lukács Tifani (büki szakosztály/junior, 52 kg) első, magyar ellenfelével szemben már az első menetben döntő fölénnyel diadalmaskodott. A fináléban Megyeri Barbara ellen lépett ringbe. Tifani mindent megtett, de ez kevésnek bizonyult, kikapott, ezüst­éremmel tért haza. Buza Rafael (junior, 54 kg) először az amerikai Diego Lunával nézett farkasszemet. Folyamatos volt az adok-kapok, de Rafael több tiszta találatot vitt be, egyhangú pontozással győzött. A másnapi döntőben Yaiphaba Meitei Sanjaramba várt rá. Kemény ellenfél volt az indiai ökölvívó, de Rafael szépen bunyózott, hozta a tőle elvárt színvonalat, így begyűjtötte az aranyérmet.

– Mind a négy sportolónk büszke lehet magára, kemény meccseken álltak helyt. Buza Rafael teljesítménye, eredménye pedig önmagáért beszél – értékelt a Fitt-Box Ökölvívó Egyesület vezetőedzője, Varsányi Áron.

Az aranyérmes Buza Rafael
Fotó: Fitt-Box ÖE
Oláh-Vadász Zoltán a bronzéremmel Fotó: Skorpió BC

A szombathelyi Skorpió Box Klub két sportolóval nevezett az egri erőpróbára. Muhovics Milán (junior, 57 kg) első meccsén biztosan verte német ellenfelét. Másnap japán rivális ellen lépett ringbe. Megint remekül bunyózott, úgy tűnt, hogy ismét diadalmaskodik, ám a bírók a japán öklöző kezét emelték a magasba – hiába fütyült keményen a közönség. Muhovics Milán így az ötödik helyen zárt. Oláh-Vadász Zoltán ismét súlycsoportot váltott, junior 60 kilóban indult. Az első és második napon is magyar ellenfelet vert – utóbbi értékes diadal volt, hiszen válogatottbeli riválisát, Balogh Krisztiánt múlta felül. Az elődöntőben indiai ellenfél következett, aki erősebb, tapasztaltabb volt, legyőzte a szombathelyi fiút. Oláh-Vadász Zoltán a dobogó harmadik fokára állhatott.

– Egy komoly nemzetközi tornáról, erős fizikai igénybevétel után érkeztünk Egerbe, de így is szép eredményeket értek el a fiúk, elégedett vagyok – fogalmazott Varga Roland, a Skorpió Box Club vezetőedzője. – Ugyanakkor Muhovics Milán bosszantó, érdekes módon kapott ki japán riválisától – nem biztos, hogy igazságos ítéletet hoztak a bírók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában