labdarúgás

2019.06.25. 20:13

Veretlenül végzett az élen az Illés Akadémia

Két nemzetközi utánpótlás-labdarúgótornát is rendeztek a Szarka Zoltán Sportközpontban. Az U11-eseknél az Illés Akadémia-Haladás megnyerte a viadalt, a Haladás VSE a negyedik lett.

Pum András

A Sopron Bank Kupa U9-es tornán 19 – magyar, szlovák, osztrák, szlovén – együttes indult, megyénket a rendező, Vargovics Zsolt és Lengyel Miklós vezette Lurkó UFC két csapattal képviselte. A Lurkó „Zöld” a csoportmeccsek során a Győr és a Grazer AK Junior együttesét 1-0-ra verte, a MOL Vidivel 1-1-re végzett, a Wiener SC-től 1-0-ra kikapott, így második helyen jutott a 16 közé. A Lurkó „Narancs” a Nagykanizsától és a Slovan Bratislavától 5-0-ra, az Újpesti TE-t-ől 6-0-ra kapott ki, negyedik helyen végzett csoportjában, de visszalépés miatt mégis a nyolcadöntőbe jutott. A Lurkó Zöld a Honvédtól 1-0-ra, a Narancs a ZTE-től 5-1-re kapott ki – így mindkét gárda a 9-16. helyért folytathatta. A Zöld együttes a Narancsot 9-2-re, a Főnix Goldot 4-3-ra legyőzte, a Flyeralarm Admira ellen gólnélküli döntetlenre végzett, büntetőkkel 4-3-ra kikapott – végül a tizedik lett. A Narancs a Zöldek elleni vereség mellett a Slovan Bratislavától 4-1-re kikapott – a 16. helyen zárt. A tornát a MOL Vidi nyerte.

Az U11-es csapat. Állnak, balról: Szűcs János edző, Tóth Erik, Virág
Ádám, Söptei Bálint, Klement Dávid, Geller Marcell, Haág Benjámin, Molnár Levente, Kálócz Dávid, Somfalvi Péter edző. Elöl: Hende Noel, Tasnádi Áron, Őri Krisztofer, Bosits Botond, Hende Dániel,
Meskó Márk, Németh Bence Fotó: Söptei Gábor

Az U11-eseknél a Red Line Kupán öt ország 19 csapata vett részt, magyar, szlovák, horvát, szlovén és osztrák gárdák szerepeltek. A Szűcs János, Somfalvi Péter vezette Illés Akadémia-Haladás a csoportmeccsek során a Sopront 2-0-ra, az Inter Bratislavát 3-0-ra, az Illés Akadémia U10-U11-es együttesét 6-0-ra legyőzte, az FTC-vel gólnélküli döntetlent játszott. A vasiak első helyen jutottak tovább, majd az egyenes kieséses rendszerben a Brnót 2-0-ra, a Pécset 1-0-ra, majd a Főnix Goldot 2-0-ra verték. A döntőben az FTC-t 1-0-ra győzték le, így végül kapott gól nélkül megnyerték a viadalt. A Neczpál Gábor irányította Haladás VSE a Veszprémet 3-1-re legyőzte, a Jaz Gu Süddel gólnélküli döntetlenre végzett, a Pécstől és a Maribortól 2-0-ra kikapott. A Haladás a negyedik helyen jutott a nyolcaddöntőbe, ahol a ZTE-t 3-1-re, a negyeddöntőben a Győrt 3-2-re győzte le, az elődöntőben viszont az FTC-től 5-1-re kikapott, a bronzmérkőzésen pedig a Főnix Gold 3-1-re bizonyult jobbnak a szombathelyieknél.PA

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában