Asztaltenisz

2019.08.15. 19:45

Molnár Liza és Poór Balázs rangos versenyre utaznak

A Szombathelyi Asztalitenisz Klub (SZAK) két fiatalja, Molnár Liza és Poór Balázs részt vesz a nem hivatalos franciaországi újonc Európa-bajnokságon.

Pum András

A Franciaországba utazó szombathelyi versenyzők, Poór Balázs és Molnár Liza, valamint edzőjük, Vaida Florin

Fotó: SZAK

Augusztus 23–25. között a franciaországi Strasbourgban rendezik a nem hivatalos újonc egyéni Európa-bajnokságot, az Euro Mini Champet. A SZAK két tehetsége, Molnár Liza és Poór Balázs az U11-es korosztályban lép asztalhoz az év legrangosabb újoncversenyén.

A Franciaországba utazó szombathelyi versenyzők, Poór Balázs és Molnár Liza, valamint edzőjük, Vaida Florin
Fotó: SZAK

A viadalra edzőjük, Vaida Florin kíséri el őket. A Magyar Országos Asztalitenisz Szövetség mindössze tíz versenyzőt nevezhetett a viadalra. Molnár Liza az első, Poór Balázs pedig második a magyar ranglistán – ennek köszönhető a meghívásuk. Mivel Európa legjobb utánpótlás-nevelő országai is jelen lesznek, komoly erőpróba vár a két szombathelyi versenyzőre.

A SZAK férfi asztaliteniszezőivel kapcsolatos hír, hogy bár a csapat kiesett az NB I-ből, visszalépés miatt helybetöltő mérkőzés nélkül ősztől is ebben az osztályban szerepelhettek volna. Ám a vasiak ezt nem vállalták, az NB II-ben állnak rajthoz. Viszont újra indít női NB I-es csapatot a klub. Jelentős átszervezésen ment keresztül a bajnokság; régiókra bontották az országot, és a csapatok tornarendszerben mérik össze tudásukat a kijelölt helyszíneken. A szombathelyi csapatot Molnár Liza, Rónafalvi Petra, Sándor Kinga és Orosz Petra alkotja majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában