Kézilabda

2019.09.20. 21:17

Hazai pályán az SZKKA

Az NB I-es női kézilabda-bajnokság 4. fordulójában első hazai meccsét vívja a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia: szombaton 18 órakor az Alba Fehérvár KC lesz a vendég az Arena Savariában.

Tóth Gábor

Dijana Jovetic

Fotó: Szendi Péter

A fehérvári klub stabil középcsapat, a tavalyi kiírást a 7. helyen zárta. Az idei szezont a Mosonmagyaróvár elleni kötelező győzelemmel kezdte, aztán kikapott két élcsapattól, a Debrecentől és a Győrtől. Az SZKKA az elmúlt játéknapon megszerezte első győzelmét, a másik újonc Szent István gárdáját verte idegenben. Most pedig első hazai meccsére készül – 44 év után láthatnak ismét NB I-es női kézimeccset a vasi sportbarátok.

Dijana Jovetic
Fotó: Szendi Péter

– Az Alba remekül erősített a nyáron, a klub visszavágyik a szűk élmezőnybe – jelezte Marosán György, az SZKKA trénere. – Ennek megfele­lően ellenfelünk az esélyes, ám szeretnénk meglepetés okozni. Már negyedik meccsünket játsszuk az NB I-ben, megszereztük az első győzelmünket, egyre jobban felvesszük az élvonal tempóját – hétről hétre fejlődünk. Most újabb mérföldkőhöz érkeztünk: végre lejátszhatjuk az első hazai bajnokinkat! Motivált, harcos játékkal szeretnénk előrukkolni. Hangsúlyoztam a lányoknak, hogy a múlt hetinél is jobb teljesítményre lesz szükségünk. Csak akkor lehet esélyünk, ha sokat futunk, sokat ütközünk, ha magas szinten védekezünk. Nagy érzelmeket kell belevinnünk a meccsbe, ám okos, szervezett játékra lesz szükségünk. Bízom benne, hogy sok szurkoló előtt léphetünk pályára – együtt több esélyünk lesz a bravúrra! Sipeki sérült.

A vasiakat érintő hír, hogy bekerült a 3. forduló válogatottjába Dijana Jovetic.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában