Labdarúgás

2019.10.14. 21:14

Nyert a CVSE Vépen

A 9. fordulóval folytatódott a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság.

Tóth Judit

Kőszeg–Rum 2-2. A rumi Koronczai Roland (balra) és a kőszegi Fehér Dániel csatája

Fotó: Unger Tamás

A Celldömölk elhozta a három pontot Vépről. Hazai pályán nyert a Király, a Bük, a Vasvár és a Rábapaty. A Csepreg a Körmend elleni diadallal feledtette a múlt heti kínos, kilencgólos fiaskót. Ikszelt a Kőszeg a Rummal, a Jánosháza a Szarvaskenddel.

Király SE–Szentgotthárdi VSE 2-1 (2-0). Szombathely, 100 néző, vezette: Polgár T.

Király: Veszelinov – VARGA G., FÜLÖP (Hujber), Kudron (Hertelendi), Beke (Szabó Z.), Perger (Németh B.), Devecseri, Kondákor (Takács), SUBICZ, Lakosi, Hajmási. Edző: Hegyi László.

Szentgotthárd: Majczán – Kovács G. (Muszka), Dancsecz, Németh Be. (Németh Bo.), Düh (Korpics), Nagy O., Bedi, Sulics (Vadász), Sipos, Takács (Polly), Kapui. Edző: Heiter László.

Gólszerzők: Veszelinov, Fülöp, ill. Bedi.

A mérkőzés első 35 percében komoly tempót diktált a Király, és parádés játékkal kétgólos előnyt szerzett. A második félidőben bátrabb lett a Szentgotthárd, támadóbb szellemben futballozott, de ez csak a szépítésre volt elég.

Kőszegi FC–Rum KSC 2-2 (1-2). Kőszeg, 200 néző, vezette: Bedi T.

Kőszeg: Bán – Gugcsó, Prán D., Csák (Major), PRÁN A., Rómer, Szűcs, Marti (Fehér A.), Riegler (Réti), FEHÉR D., SZOLYÁK. Edző: Őri Gábor.

Rum: Busi – Csonka, Székely (Máthé), Klauzer (Pásti), Szabó D., Szakos, Pupp, Markó, Kovács B., Horváth T. (Leitgeb), Koronczai. Edző: Kovács Balázs.

Gólszerzők: Szolyák, Fehér D., ill. Markó, Koronczai.

Kiállítva: Gugcsó (90., Kőszeg).

A 3. percben tizenegyeshez jutott a vendég, amelyet értékesített. A hazaiaknak nem szegte kedvét a gyorsan bekapott gól, mindent megtettek az egyenlítés érdekében, de egy kósza ellentámadás végén ismét a vendégek szereztek gólt. Ám a Kőszeg még az első félidőben szépített, ezzel újra nyílt lett a mérkőzés. A második félidőben büntetőből egyenlített a Kőszeg. 2-2 után mindkét fél a győzelemre hajtott, de maradt a döntetlen.

Kőszeg–Rum 2-2. A rumi Koronczai Roland (balra) és a kőszegi Fehér Dániel csatája
Fotó: Unger Tamás

Büki TK–Répcelaki SE 2-1 (1-0). Bük, 90 néző, vezette: Szabó I. Z.

Bük: Kamondi – Kovács Ri., Németh T., Boldizsár (Komjáthy), Wágner, Kovács Z. (Czingráber), Czirók, Tóth K. (Kovács Ro.), Csonka (Kovács D.), Schimmer, Horváth Sz. (Kossuth). Edző: Marton Róbert.

Répcelak: Gyécsek – Tóth Do., Németh G., Harkai (Balassa), Tóth Dá. (Molnár Cs.), Prystupa (Horváth T.), Ódor, De Paula, Balikó, Rácz, Szabó B. Edző: Balassa Péter.

Gólszerzők: Kovács Ro., Czirók, ill. Ódor.

A mérkőzés első felében mezőnyben folyt a játék, nem bírtak egymással a csapatok. Végül a félidő hajrájában a Bük szerzett vezetést. A második felvonásban mindent megpróbált a Répcelak, nagyon kellett figyelnie a büki gárdának az ellenfél hatalmas bedobásaira. Egyenlíteni a vendég a 68. percben tudott. Már-már döntetlennek nézett ki a találkozó, amikor a répcelaki kapus szerencsétlenül maga mögé ejtette a labdát. Sportszerű meccsen Fortuna segítségével otthon tartotta a három pontot a házigazda.

Jánosháza VSE–Lorry GM Kft. Szarvaskend 3-3 (1-2). Jánosháza, 150 néző, vezette: Kondor T.

Jánosháza: Tóth A. – Marsai, Péter (Dornai), Vágusz, Laczi, Ambrus, Megyesi, Dénes (Burai), Horváth A., Balázsi, Palkovits. Edző: Kelemen Kornél.

Szarvaskend: Gáspár – Tóth G. (Nagy R.), Tóth A., Csillag, Jóna, Csenterics (Nagy Á.), Földes, Smolczer, Balogh B., Kunovics, Kopfer (Nagy Á.). Edző: Tóth Gábor.

Gólszerzők: Marsai, Vágusz, Péter, ill. Csenterics (2), Jóna.

Kiállítva: Kunovics (87., Szarvaskend).

Villámgyors játékkal rukkolt elő a Szarvaskend, ennek eredményeként kétszer is betalált. A második félidő elején átvette az irányítást a házigazda és kiegyenlített. Erre válaszként megint jött egy találat a Szarvaskendtől, de ismét egalizált a Jánosháza. A végjátékban mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek, de gól már nem esett, így a szórakoztató, gólgazdag mérkőzésen maradt az igazságos döntetlen.

Csepregi SE–Körmendi FC 3-1 (1-1). Csepreg, 120 néző, vezette: Talabér N.

Csepreg: Taródi – Steiner M., Tájmel (Baranyai), Steiner Zs., Maráczi (Hódosi), Takács, Péntek (Horváth E.), Kovács B., Lukács, Steiner C. (Kovács Á.), Németh O. Edző: Steiner Zsolt.

Körmend: Farkas Ma. – Török (Sipos), Buti, Németh M., Sály (Major), Takács M. (Tompa), Majtényi, Czimber, Kis-Nemes, Takács Á., Rákhely. Edző: Somfalvi Péter.

Gólszerzők: Lukács, Steiner M., Steiner C., ill. Takács M.

Kiállítva: Kis-Nemes (78., Körmend, Németh M. (86., Körmend).

A Csepreg igyekezett feledtetni a Répcelak elleni múlt heti fiaskót, ennek megfelelően nagy intenzitással kezdett, de egy védelmi megingás után a vendég jutott előnyhöz. Ám pillanatok alatt egyenlített a Csepreg. Ezután meddő mezőnyfölényben játszott a Körmend, ügyes kontrákkal a maga javára billentette az eredményt a házigazda. A Csepregnél mindenki jó teljesítményt nyújtott, a csapategységnek köszönhetően tartotta otthon a három pontot a hazai együttes.

Csörnöc Gyöngye Vasvár VSE–Egyházasrádóci SE 4-1 (1-0). Vasvár, 200 néző, vezette: Gaál Á.

Vasvár: Tóth K. – Varga A., Horváth A. (Robán), Vincze, Dávid, Réfi (Sinkó), Bakos D., Bakos Cs., Horváth Á. (Berta), Horváth P., Schermann. Edző: Lepár Attila.

Egyházasrádóc: Bali – Somlai (Balogh A.), László, Vilics, Tóth B., Mersits, Máté (Báger), Mészáros (Bányik), Kazinczki G., Kazinczki B., Kovács K. Edző: Lukács Ede.

Gólszerzők: Robán, Sinkó, Vincze, Horváth P., ill. Vilics.

Az elmúlt hetek bizonytalansága után most sokkal stabilabb játékot mutatott a Vasvár. Mindkét fél a győzelemre játszott, de inkább a házigazda irányította a játékot. A vendégek hosszú indításokkal próbálkoztak. Egygólos előnyt szerzett a házigazda a szünetre. A második félidőben a Vasvár dominált, sorra alakította ki helyzeteit. A Rádóc szépített ugyan, de a Vasvár mindent beleadott, és a végjátékban két újabb góllal bebiztosította győzelmét.

Rábapatyi KSK–Schott Lukácsháza SE 4-1 (0-0). Rábapaty, 120 néző, vezette: Boda Gy.

Rábapaty: Kollarics – Vadász (Gyürü), Meicz (Bajnok), Tóth M., Szabó A. (Zeke), Csupor, Kovács T. (Piros P.), Balhási, Horváth K. (Király L.), Nagy D., Piros D. Edző: Enzsöl Gábor.

Lukácsháza: Horváth K. – Vörös, Lengyel, Németh Cs. (Polhammer), Osztrosits, Gugcsó (Bolfán), Bősze, Dan (Schwarcz), Szentkúti, dr. László, Horváth M. (Sárdy). Edző: Bezdi István.

Gólszerzők: Csupor, Meicz, Piros D., Szabó A., ill. Sárdy.

Az első félidőben enerváltan mozogtak a csapatok, nem is esett gól. A második játékrészben rákapcsolt a hazai együttes, és gyakorlatilag húsz perc leforgása alatt eldöntötte a találkozót. A mutatott játék alapján teljesen megérdemelten nyert a Rábapaty.

Vép VSE–Celldömölki VSE-Vulkán Fürdő 0-2 (0-1). Vép, 200 néző, v.: Papp Á.

Vép: Bezdi B. – Wágner, Dancs (Auer), Kovács D. (Németh M.), Varga O., Török, Bezdi Sz., Szilvás, Illés (Szalai), Nagy Zs. (Baumgartner), Dala (Beke). Edző: Török Richárd.

CVSE: Lempeg – Huszár, Szuh, Marsai (Szép), Gorácz (Pázsi), Németh J. (Horváth T.), Virág (Büki), Kovács Z., Piri (Horváth D.), Molnár T., Osvald. Edző: Haraszti Zsolt.

Gólszerzők: Molnár T., Gorácz.

Kiegyenlített erők küzdelmét hozta a találkozó. A Celldömölk jobb helyzetkihasználással megérdemelten rabolt pontokat Vépről.

Szombathelyről Hegyi László, Kőszegről Őri Gábor, Bükről Marton Róbert, Jánosházáról Kelemen Kornél, Csepregről Steiner Zsolt, Vasvárról Lepár Attila, Rábapatyról Dénes István, Vépről Pajor Tamás tudósított.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában