röplabda

2019.10.13. 07:09

Szettet rabolt a Haladás a kupagyőztestől

Megérdemelten nyert a jóval esélyesebb Nyíregyháza a női röplabda Extraliga nyitófordulójában, de a házigazda Hungast-Haladás Szombathely csapatának sincs szégyenkeznivalója, jól helytállt.

Horváth Erika

Fotó: Unger Tamás

Hungast-Haladás Szombathely-Fatum Nyíregyháza 1:3 (-18, -21, 26, -14). – Szombathely, 250, néző, női röplabda Extraliga-mérkőzés, vezette: Tillmann, Mezőffy (Őri, Prukner).

Haladás: Wallner 8, VACSI 10, MIRANDA 14, Cicic 4, Császár 11, PICKERING 8. Csere: Lojen (liberó). Vezetőedző: Leiszt Máté.

Nyíregyháza: Lymareva 13, Lászlop 8, VARGA 23, Vasileva 9, PINTÉR 16, Kosekova 4. Csere: TÓTH F. (liberó), Vezetőedző: Hollósy László.

Takács Bernadett ugyan szerelést húzott, de vállsérülése miatt nem is melegített.

Hazai szempontból rémálomszerűen kezdődött a mérkőzés, rossz nyitásfogadások és bizonytalanság uralkodott a Haladáson, nagyon könnyen lépegettek előre a nyíregyháziak (1-8). Csak lassan engedett fel a görcs, bejött egy-két nyitás, támadás is, 9-13-nál már a vendégek kértek időt. Ám még 14-16-ig is eljutottak a szombathelyiek. Ezután viszont jött néhány hiba, ami a nyírségiek malmára hajtotta a vizet és megint elléptek hat ponttal (15-21). Innen már nem volt feltámadás (18-25).

Egészen más képet mutatott a második játszma, sokkal pontosabb és lendületesebb volt a Haladás, eleinte a Miranda és Pickering alkotta sánc hozta többször zavarba a vendégeket, aztán egyre bátrabbak lettek a többiek is. A négypontos vezetés 15-15-nél olvadt el, de még 19-19-nél is egált mutatott az eredményjelző. Ezután nyílt csak ki az olló – a tavaly kupagyőztes, bajnoki ezüstérmes, idén is Challenge Kupa-résztvevő vendégek javára (21-25).

 

Nagyon jól tartotta magát a harmadik játszmában is a Haladás, egyre többet lehetett érzékelni a saját játékából, amit előzetesen beígért Leiszt Máté. Elsősorban a védekezés adta meg az alapot, amire már lehetett építeni. Az egész játékrészben egyszer sem volt nagyobb két pontnál a különbség a két csapat között. Egy kicsit túlórázni is kellett, de a Haladás egy pillanatra sem adta fel, és szintén játszmalabdához jutott – a másodikat pedig értékesítette is (28-26).

Jöhetett a negyedik szett, ami ismét kiegyenlített, szoros játékkal kezdődött (6-6). Aztán – a mérkőzésen nem először – Varga Elizabet percei következtek, ő volt az egyedüli, akit nem tudtak semlegesíteni a szombathelyiek. Rövid időn belül kétszer is időt kért Leiszt Máté, a másodiknál már hét pont volt a hátrány (8-15). De nem sikerült kirángatnia a hullámvölgyből a csapatát. Már csak kis akadályokat kellett leküzdenie a nyíregyháziaknak, hogy célba érjenek (14-25).

Leiszt Máté: – Sokszor meg tudtuk nehezíteni a nyíregyháziak dolgát. Megérdemelten nyertek, gratulálok nekik, egy nagyon jó csapatról van szó. Gratulálok a saját csapatunknak is, ugyanis küzdöttünk szépen, nem adtunk ingyen a labdákat. Az utolsó szettben elfáradtunk fejben, és akkor már nagyon kiütközött a két csapat közötti különbség, de addig büszkék lehetünk arra a teljesítményre, amit nyújtottunk, főleg a második és harmadik szettben.

Hollósy László: – Kicsit nyögvenyelős, kicsit szenvedős mérkőzést vívtunk, de a legfontosabb, hogy hárompontos győzelmet arattunk. A jelenlegi helyzetünkben ennek örülni kell.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában