Eredmények

2019.11.05. 12:12

Alsóújlakon kapott ki az Ikervár

A hétvégén a 12. forduló mérkőzéseivel folytatódott a megyei II. osztályú labdarúgó-bajnokság.

Tóth Gábor, Kelemen Attila

Gyöngyöshermán-Csákánydoroszló, 20191102, ut, Vas Népe / Unger Tamás, Szombathely

Fotó: Unger Tamás

Északi csoport

Kemenesalja–Elektromol Spari 4-4 (1-2). Vönöck, 100 néző, vezette: Kondor T.

Kemenesalja: Patyi (Nagy Sz.) – BÁNDOLI, Szakál E., Kóbor, Lőrincz G., CZÖNDÖR, Lőrincz M., Veszprémi, Őri, Szakály (Fülöp), Varga R. (Szakál M.).

Spari: BIRÓ – Szabó P., KOVÁCS T., Barbalits (Pados), PULAI, Virág, DANCS, KELEMEN, Horváth Gy., NÉMETH V., Vidos (Sipos).

Gólszerzők: Czöndör (2), Veszprémi, Bándoli, ill. Pulai (2), Dancs (2).

Kiállítva: Kelemen (75., Spari).

A hazai csapat hatalmas hibákból kapta a gólokat – a vendég mind a négy helyzetét értékesítette. A végén kétgólos hátrányból kellett egyenlítenie a Kemenesaljának. Egy szép és szemfüles, 40 méterről jól eltalált szabadrúgásból be is állította az igazságos végeredményt.

Söpte–Gencsapáti 1-2 (0-0). Söpte, 80 néző, vezette: Szabó B.

Söpte: Gombor – Varga Cs., Pusker, Németh Ma., Pungor, Nagy K., Molnár B., Varga A. (Légler), Szakály (Horváth Patrik Dávid), Németh B., Szép (Prisznyák).

Gencsapáti: Lőrincz D. – Fogl, Varga R., Örkényi (Markó), Bokor, Mikos, Egyed, Lőrincz T. (Németh T.), Krancz (Molnár B.), Tar, Tóth B.

Gólszerzők: Szakály, ill. Lőrincz T. (2).

A vendég lelkesedésben, motiváltságban is felülmúlta a söptei csapatot, megérdemelten vitte el a három pontot.

Uraiújfalu–Bozsok 1-2 (0-1). Uraiújfalu, 80 néző, vezette: Busi L.

Uraiújfalu: Harcsár – Szabó M., Gáspár (Kollárits), Gallen A., Varga Pá., Agg, Keszei R., Farkas A. (Varga Pé.), Gallen I., GÖNCZÖL, Keszei T. (Pungor).

Bozsok: Szabó Christopher – Kratochwill, Pál (Iker), Dévényi (Tóth Á.), Horváth P., Kovács P., Szalai, Rapi (Tóth D.), Könye, Kiss M., Horváth Á. (Pónácz).

Gólszerzők: Agg, ill. Pál (2).

A 35. percben a széllel támogatott vendégek egy jól eltalált lövéssel szereztek vezetést, míg a hazaiaknak az üres kaput sem sikerült eltalálniuk. A második játékrész kezdetén növelte előnyét a vendég, az Újfalunak ezt követően már csak szépítésre futotta.

Sitke–Szeleste-Pósfa 1-2 (1-0). Sitke, 50 néző, vezette: Mónos J.

Sitke: Viczmándi – Imre Gá., Bagoly G., Török, Bagoly A., Gyürü (Szita, Rácz), Poós, Tóbiás (Nagy D.), Hantó (Németh M.), Horváth G., Imre Ge.

Szeleste: Kovács M. – Pethő, Pomper, Fülöp, Földi, Riba, Szabó B., Nagy I., Varga M. (Nagy D.), Könczöl, Trittremmel.

Gólszerzők: Bagoly A., ill. Fülöp, Pomper.

Az első félidőben a küzdelem dominált, a hazai csapat szerzett vezetést. Fordulás után a szelesteiek próbáltak egyenlíteni, ennek ellenére a Sitkének volt lehetősége eldönteni a mérkőzést, de nem tudott élni a lehetőségeivel. Ezt a vendégek kihasználták, két pontrúgásból is gólt szereztek, így megnyerték a mérkőzést.

Honvéd Sé–Gérce-Vásárosmiske 1-2 (0-0). Sé, 100 néző, vezette: Sály K.

Sé: Földi – Séfer, Kovács K., Werderits, Farkas P. (Muzsai), Bogyai (Elekes), Fichtacher, Soós (Szalay), Vándori, Kámán (Deutsch-Szalai), Uri.

Gérce: Komáromi Z. – Komáromi A., Németh T., László, Major, Mórocz, Hompok, Sali, Nunkovics, Bognár, Kövesdi (Horváth B., Glavánovics).

Gólszerzők: Kovács K., ill. Major (2).

Hazai szempontból a kérdés az volt, hogy megtalálja-e régi önmagát a séi csapat. A rangadó színezetű mérkőzésen gyorsan egymásnak estek a felek és kemény, de sportszerű, helyenként színvonalas találkozót vívtak. Gólt az első félidőben a vendégek szereztek, hazai oldalon csak helyzetek voltak. A második félidőben a vendéglátó ismét tizenegyest hibázott, ugyanezen szituációból a Gérce viszont nem hibázott. A hátralévő időben a házigazda harcolt, küzdött, de csak a szépítő gól jött össze. Egy döntetlen színezetű mérkőzésen született vendéggyőzelem, ugyanakkor elmondható, hogy az ilyen találkozókat a séiek korábban több góllal megnyerték – a séi hullámvölgy még továbbra is tart!

Ölbő–Mersevát 0-1 (0-0). Ölbő, 50 néző, vezette: Monostori I.

Ölbő: Bertalan – Nardai, Kovács T., Szele, Tóth G. (Marton), Farkas B., Biró (Tóth A.), Németh Z. (Pencz), Fehér (Kalányos), Juhász (Baksay), Weinelt.

Mersevát: TÓTH Á. – Németh G. (Zsoldos), ORBÁN B., Gönye B., Csite, Gönye G., Dénes, GÁNCS, CZUPOR (Szabó K.), GYŐRVÁRI G., Takács.

Gólszerző: Czupor.

Kiállítva: Kovács T. (91., Ölbő), Bertalan (93., Ölbő).

Egy gyenge színvonalú mérkőzésen az enerváltan játszó hazai csapat saját magát hozta kellemetlen helyzetbe és emiatt el is úszott a győzelem lehetősége.

Alsóújlak–ÖTE Ikervár 2-0 (0-0). Alsóujlak, 160 néző, vezette: Farkas G.

Alsóújlak: Gábor – Kaposi, Pados (Ország), Toldi (Varga Á.), Varga N., Fülöp (Varga K.), Ódor, Rohonczi (Hancz), Kántor, Nagy Z., Varga R. (Asztalos).

Ikervár: Hujbert – Németh M., Belegrai, Pap, Nagy A. (Kosztolánczi), Vincze Z., Németh P. (Németh D.), Vincze T. (Vass), Döbrente, Varga M., Schimmer (Dobány).

Gólszerzők: Varga R., Hancz.

Egy zártan, masszívan védekező csapattal találták szemben magukat a vendégek amely kontrajátékkal szeretett volna gólokat elérni. A második félidőben már látszott, hogy ez a nap nem az Ikervárról szól, az Alsóújlak egyre csak dolgozta ki a helyzeteit. Szerzett egy lesgólt, majd ezt követően két szabályos találatot. Aztán átadta a területet, de a vendégek csak kisebb helyzetekig jutott. Sportszerű mérkőzésen a szív diadalmaskodott, megérdemelten győzött a mérkőzés előtt esélytelenebbnek hitt újonc.

Zanat–Pecöl 2-2 (0-0). Szombathely, 50 néző, vezette: Pungor Z.

Zanat: Szentgyörgyvári – Németh P., Szabó Z., Kiss M. (Bukits), Gyurácz (Baán), Szalay, Pörge, Szabó B., Varga N., Bakucz, Putz.

Pecöl: Takács – Pálfi, Szemes Z., Varsányi, Oszkó, Farkas A., Hóbor (Mészáros), Janek, Lakatos (Németh Á.), Horváth Ba., Székely (Szemes D.).

Gólszerzők: Putz (2), ill. Farkas A. (2).

Kiállítva: Bakucz (83., Zanat).

A hazai csapat erősen tartalékosan lépett pályára és a sorozatban elszenvedett balszerencsés vereségek sem tettek jót az önbizalomnak. Az első félidőben akaratgyengén futballozott a házigazda. A Pecöli megnyerhette volna a mérkőzést ebben a periódusban, azonban a kitűnően védő hazai kapuson nem tudott kifogni. A félidőben hatott az edzői fejmosás és teljesen más felfogásban lépett pályára a Zanat, és akár meg is nyerhette volna a mérkőzést. De a vendégek 10-es számú játékosát csak részben sikerült semlegesíteni. A döntetlen igazságos, egyik csapat sem érdemelt győzelmet.

Déli csoport

Bajánsenye–Tutitextil-Körmend VSE 1-11 (0-5). Bajánsenye, 50 néző, vezette: Héra Cs.

Bajánsenye: Kalamár – Kovács V., Bacsák, Szabó Sz., Mihály, Albert (Fábián B.), Kosár, Bakó, Kovács I. (Simon), Fábián K., Horváth B.

Körmend: Kecskés (Berke) – Sipos, Velekei, Vajda, Horváth Á., Osvald, Horváth Dávid, Szakasics (Horváth Dániel), Horváth A. (Tomasics), Jóna (Sákovits), Kis-Nemes.

Gólszerzők: Horváth B., ill. Horváth Á. (4), Vajda (3), Velekei (2), Osvald, Sipos.

A hazai csapat lélektelen, fegyelmezetlen, széteső futballja, valamint a vendégcsapat játékosainak bizonyítási vágya, jó teljesítménye ezt az eredményt hozta.

Gyöngyöshermán-Szentkirály–Csákánydoroszló 2-2 (0-2). Szombathely, 150 néző, vezette: Szabó P.

Gyöngyöshermán: Geicsnek – Szilvágyi, Horváth Á., Kovács G., Kis, Hegedűs, Németh Sz., Bazsó (Dénes), Kopácsi, Borbás, Serbán (Szabó).

Csákánydoroszló: Baba – Sárközi, Danyi (Meskó), Dedics, Horváth D., Makai, Horváth Á. (Horváth M.), Tóth N., Nagy M., Biczó, Horváth Z. (Horváth Zs.).

Gólszerzők: Németh Sz., Borbás, ill. Makai, Nagy M.

Szépszámú közönség előtt színvonalas mérkőzést vívtak a csapatok – remek játékvezetés mellett. Az első félidőben gyorsan két gólos előnyre tett szert a bajnokaspiráns, és ezzel kissé talán el is bízta magát. A második félidő ugyanis a hazaiaké volt, gyorsan egyenlítettek – úgy tűnt, hogy a végére elfáradt a vendég. De az eredmény igazságos.

 

Balogunyom–Viszák 2-0 (0-0). Balogunyom, 40 néző, vezette: Szabó I. Z.

Balogunyom: Kozma – Hajós, Vilics, Szén P. (Marsai), Németh D., FÁBIÁN (Böle), HOMOR, MOLNÁR T., Farkas M., Nemes, Kalmár.

Viszák: SZABÓ GY. – Tóth P. (Németh I.), Agg M., Benkő, Novák, Wolf, HORVÁTH R., AGG A., VASS, Kádár, Agg R.

Gólszerzők: Molnár T., Farkas M.

Kiállítva: Kádár (84., Viszák).

Az első félidőben több helyzetet dolgozott ki a Balogunyom, de ziccert kettőt is a Viszák rontott. A második félidőben már csak a hazaiaknak volt helyzetük, ezek közül kettőt értékesítettek is. Közepes színvonalú de jó iramú mérkőzésen a motiváltan játszó Balogunyom megérdemelten nyert a mezőnyben jól teljesítő vendég ellen.

Szentpéterfa–Rábatótfalu 3-0 (2-0). Szentpéterfa, 120 néző, vezette: Bíró O.

Szentpéterfa: Páll – Török, Gaál Á., Garger, Farkas H., Gaál R. (Baranyai), Wágner Sz. (Kovács B.), Jurasits, Wágner K., Frányi (Keringer), Hoós Á. (Hoós G.).

Rábatótfalu: Senkó – Keresztúri, Náricza, Anderkó G. (Gongola), Szakács, Balázs A., Balázs L., Domján Dá., Kóczán (Farkas A.), Anderkó M. (Németh D.), Domján Do.

Gólszerzők: Farkas H. (2), Frányi.

A hazai csapat ezúttal nem játszott olyan jól, de végig kézben tartotta az irányítást, biztosan nyert kapura veszélytelen riválisa ellen.

Vasszécseny–Club Walnut-Nádasd 2-5 (1-0). Vasszécseny, 100 néző, vezette: Héra Cs.

Vasszécseny: Farkas B. – Horváth G. (Pongrácz D.), Horváth D., Maczek (Kiss B.), Pongrácz Zs. (Bori), Szakács, Orsós, Varga M., Pető, Gombkötő (Gudics), Vadász.

Nádasd: Rejtli – Varga K., Azanger, Pálmai, Urbán (Marton), Kalamár (Horváth A.), Meskó M., Tuboly, Csenterics (Szakály), Gorza (Németh M.), Meskó E.

Gólszerzők: Horváth D., Szakács, ill. Németh M. (2), Tuboly (2), Meskó E.

Kiállítva: Pető (87., Vasszécseny).

A hazai csapat jól kezdte a mérkőzést,egy pontrúgás után már a 3. percben vezetést szerzett. A folytatásban inkább mezőnyben gyűrték egymást a felek. A második félidő gyors gólváltással indult, ami után a Vasszécseny tovább növelhette volna előnyét, de a helyzetei kimaradtak. A mérkőzés utolsó harmadát jobban bírták a vendégek és a maguk javára fordították a meccset. Kihasználva a vendéglátó hibáit magabiztossá tették a győzelmüket.

Őriszentpéter–Tanakajd 2-3 (1-1). Őriszentpéter, 100 néző, vezette: Marácz Z.

Őriszentpéter: Szőke – Kósa N., Ponácz, Sály, Gerencsér, Stájer, Kovács R., Kósa L., Iván, Mihályka, Horváth A.

Tanakajd: Marcz L. – Könczöl Sz., Pintér, Kölkedi, Marcz G., Svób, Pál, Marcz M. (Filakovszky), Könczöl B., Tóth J., Preiczer (Rozs).

Gólszerzők: Sály, Kósa N., ill. Tóth J., Kölkedi, Marcz G.

Fordulatokban gazdag, kiélezett, küzdelmes mérkőzést vívtak a felek. A házigazda nem adta olcsón a bőrét – sőt, a játék képe, a helyzetek száma alapján az Őriszentpéter egy döntetlent megérdemelt volna.

Ják–Felsőcsatár 2-1 (1-0). Ják, 150 néző, vezette: Szabó III. Z.

Ják: Bihun – Bődi (Vajda), Máté, Horváth A. (Farkas G.), Polgár, Tóta, Kovács G. (Németh R.), Takács, Odler, Vizserálek, Kiss R.

Felsőcsatár: Tieber B. – Podlaviczki, Horváth L., Cobzaru, Horváth Sz. (Windisch), Krancz (Takács, Terentii), Kopácsi, Schmalzl (Cseri), Böhm, Varga P. (Czlenner), Tieber J.

Gólszerzők: Németh R., Takács, ill. Kopácsi.

A küzdelmes, döntetlen színezetű mérkőzésen a házigazda az utolsó utáni pillanatban csikarta ki a győzelmet – ugyanakkor a jáki alakulat nem érdemtelenül szerezte meg a három pontot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában