Kosárlabda

2019.12.28. 10:00

A Kaposvár jön a Körmendhez

A 2019-es esztendő utolsó bajnoki mérkőzésére készül az Egis Körmend kosárcsapata is. Matthias Zollner együttese a Kaposvári KK csapatát fogadja vasárnap 18 órától.

Tóth Judit

Ferencz Csaba, Martinez Ralf, Durázi Krisztofer – így szeretnének örülni a Kaposvár elleni meccsen is

Fotó: Szendi Péter

Hazai pályán, a Kaposvár ellen zárja az évet az Egis Körmend kosárcsapata. A Rába-partiak tizenkét forduló után – kilenc győzelemmel és három vereséggel – másodikak a bajnokságban, a Somogy megyeiek öt győzelme és hét veresége jelenleg a tizedik helyre elegendő.

A piros-feketék két nap pihenőt kaptak a karácsonyi ünnepekben, utána már edzettek és a Kaposvár elleni találkozóra fókuszáltak. A kaposvári csapat javarészt a légiósokra épít, magyar játékosainak többsége meglehetősen fiatal. Julian Norfleet neve ismerősen csenghet, hiszen több magyar csapatban is megfordult. Pályafutását Zalaegerszegen kezdte, később játszott a Falcóban és az Atomerőműben is. Az amerikai hátvéd ez év nyarán igazolt Kaposvárra.

Ferencz Csaba, Martinez Ralf, Durázi Krisztofer – így szeretnének örülni a Kaposvár elleni meccsen is
Fotó: Szendi Péter

 

Rastko Dramicanin szintén nem idegen, ő is több magyar csapatban bizonyított már. Előbb Jászberényben, majd Kecskeméten, ahol 15 pontos átlagával a legponterősebb játékos volt az elmúlt szezonban. A szerb magasember szintén a nyáron tette át székhelyét Kaposvárra, ahol a horvát center, Jure Lalic és Hendlein Roland mellett a rutinos játékosok közé tartozik harminchárom évével.

A Körmend eddig hibátlan hazai pályán, nyert az Oroszlány, a Szolnok, a Szeged, az Alba Fehérvár, a Jászberény, a Falco és a DEAC ellen. Idegenben nem százszázalékos a mutató, mert a piros-feketék botlottak az akkor még szárnyaló Pécs otthonában, és szerencsétlen végjátékkal egy ponttal kikaptak Kecskeméten is.

A ZTE– Körmend szomszédvári rangadón is alulmaradtak, itt hozták össze a legnagyobb – mindössze hatpontos – vereséget. A vasi együttes két idegenbeli bravúrja Sopronban és Pakson született. A cél továbbra is az, hogy tartani kell a hazai pályát, így Matthias Zollner csapata győzelemre készül a Kaposvár ellen, hogy biztossá tegye pozícióját, hiszen az ASE eggyel rosszabb mutatóval ott van a vasi együttes nyakán a bajnokságban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában