A 2019-es év legjobbjai

2019.12.18. 19:57

Hét Vas megyei győztes a sportági országos szövetségek listáján

A Magyar Távirati Iroda Sportszerkesztőségének felkérésére a hazai szövetségek 1964 óta minden esztendőben eldöntik: kik sportágukban az év legjobbjai. Idén 55 sportág szövetsége válaszolt a megkeresésre, hét Vas megyei sportoló lett sportága legjobbja.

Vas Népe

Perl Zoltán először lett az év kosárlabdázója Fotó: FIBA

Az 55 sportági szövetség közül három – a kerékpáros, a kézilabda és labdarúgó – csak később hozza nyilvánosságra a győztesek nevét. A voksolás történetében Portisch Lajos az abszolút csúcstartó, aki 23-szor lett első 1964 és 1994 között. Az idei győztesek közül a tájékozódási búvárúszó Balázs Péter a 16. elsőségét jegyzi, míg a szörfös Gádorfalvi Áron 12., a birkózó Sastin Marianna 10. alkalommal bizonyult a legjobbnak.

Perl Zoltán először lett az év kosárlabdázója Fotó: FIBA

A 134 nevet tartalmazó idei listában hat sportágban hét Vas megyei sportoló nevét találtuk. A Répcelaki SE idén válogatottként csapatban világbajnoki bronzérmes, klubjával magyar bajnoki ezüstérmes, az egyéni országos bajnokságon két aranyat és egy bronzot szerző Kakuk Levente hatodszor nyerte el az év férfi tekézője címet. Síugrásban a Kőszegi SE képviseli a magyar színeket. Így érthető, hogy fia­tal koruk ellenére a klub két élsportolóját, a 17 éves Molnár Flóriánt és a 20 éves Vörös Virágot immár ötödször választották az ország legjobbjának is. Virág lett az első magyar pontszerző a nemzetközi szövetség nyári Grand Prix-sorozatában. A még mindig csak 23 esztendős nemzetközi sakknagymester, Rapport Richárd – aki Magyarországon a Haladás VSE-Infraplan igazolt játékosa – harmadszor lett sportága legjobbja. Idén már 2758 Élő-pontnál jár, ezzel a 14. helyre tornászta fel magát a Nemzetközi Sakkszövetség (FIDE) december 1-jétől érvényes világranglistáján. Ez pályafutása legjobb helyezése, amivel messze a legeredményesebb magyar a top 100-asok között. Másodszor lett az év legjobbja az atléta Halász Bence és az ökölvívó Hámori Ádám. A Szombathelyi Dobó SE 22 esztendős kalapácsvetője – már tokiói kvótása – idén a felnőttek között világbajnoki bronzérmet, az U23-asoknál Európa-bajnoki ezüstöt szerzett. A kőszegi Fitt-Box Ökölvívó Egyesület 24 éves válogatott bokszolója a minap hetedik felnőtt országos bajnoki címét ünnepelhette. Először választották meg az év kosárlabdázójának Perl Zoltánt. A Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 24 éves játékosa alapembere a válogatottnak, és bajnoki aranyat szerzett klubcsapatának – utóbbival remekül menetelnek a Bajnokok Ligájában is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában