Elkezdődött

2019.12.10. 19:02

Mikulásokkal rajtolt el a 33. téli jégszezon Szombathelyen

Az elmúlt hétvégén a színes Mikulások találkozójával megkezdődött a 33. téli jégszezon a városi műjégpályán.

Tóth Gábor

Jégpálya nyitás, 20191207, Szombathely, Színes mikulások , ut, Vas Népe / Unger Tamás

Fotó: Unger Tamás

Szombaton és vasárnap a 33. jégszezon első rendezvényének, a színes Mikulások találkozójának adott otthont a városi műjégpálya. Február 29-ig további 13 rendezvény várja a korcsolyasport kedvelőit – minden hétvégén, zömében szombaton 9.30-tól 13 óráig. A házigazda a SZOVA Zrt., a szervező a Szombathelyi Szabadidősport Szövetség. Három nagy rendezvény (Mikulás-találkozó, évbúcsúztató jéggála, családi jégnap) az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Magyar Szabadidősport Szövetség támogatásával, egy pedig (jégkarnevál) európai uniós forrásból valósul meg.

 

– Igyekeztünk színes, mozgalmas programsorozatot összeállítani, bízom benne, hogy idén is sikerül alaposan megmozgatnunk Szombathely téli sportokat kedvelő közösségeit – jelezte Varga Jenő ötletgazda, fő szervező, egyben műsorvezető, jéglovag. – A jó hangulat garantált, ugyanis kipróbált, az elmúlt években rendre nagy sikert arató versenyekkel, rendezvényekkel várjuk a közönséget. Buzdítom a kezdőket is arra, hogy csatoljanak korcsolyát – garantált, hogy ilyen jó közösségben beleszeretnek a sportágba. Várjuk a családokat, a gyerekeket. A színes Mikulások találkozója nagyon jól sikerült, 15 Mikulás szántotta a jeget, remekül indítottuk a 33. jégszezont.

A 33. jégszezon menetrendje, december 14., szombat: félórás korcsolyázás. December 21., szombat: játékos ügyességi verseny. December 28–29., szombat, vasárnap: évbúcsúztató jéggála. Január 4., szombat: jeges vetélkedő. Január 12., vasárnap: családi jégnap. Január 18., szombat: akadályversenyek. Január 25., szombat: fakutyaversenyek. Február 1., szombat: mesélő fakutya. Február 8., szombat: egyórás korcsolyázás. Február 15., szombat: jégkorong. Február 16., vasárnap: jégkarnevál, meztelen korcsolyázás. Február 22., szombat: műkorcsolyaverseny. Február 29., szombat: szezonzáró jéggála.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában