Teke

2019.12.08. 21:02

Szép búcsú a BL-től – A Répcelak hazai pályán legyőzte a címvédő Zapresicet

A Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe jutás gyakorlatilag már az első találkozón eldőlt, de a Répcelaki SE tekecsapata a visszavágón a címvédő és tavalyi világkupagyőztes elleni nagyszerű győzelemmel búcsúzott a sorozattól.

Horváth Erika

Répcelak teke bajnokokligája ,20191207, ut, Vas Népe / Unger Tamás Bajnokok Ligája: Répcelakra látogat a világ egyik legjobb tekecsapata Szombaton 13 órai kezdettel a világ egyik legjobb csapatával szemben méreti meg magát hazai környezetben a Répcelaki SE különítménye, a KK Zaprešić elleni Bajnokok Ligája döntő pedig a sima „odavágó” ellenére is tartogathat izgalmakat.

Fotó: Unger Tamás

Répcelaki SE–KK Zapresic 6,5:1,5 (3678-3562). – Répce­lak, férfiteke, Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő, visszavágó.

Répcelak: Horváth Z. 629, Pintér 622, Móricz 587, Kakuk 654, Kuslics 570, Vörös 616. Edző: Kiss Zsolt.

Zapresic: Manev 629, Mance 590, Bogdanovic/Borna 537, Vlakevski 637, Bolanca 611, Fridl 558.

Két hete, a BL-nyolcaddöntő első találkozóján Horvátországban 8:0-ra kapott ki a Répcelak a Zapresictől, amely akkor saját (csoda)pályáján a hivatalos csapatvilágcsúcsnál is többet, 4015 fát ütött. A visszavágón azonban a horvátok igencsak megszenvedtek a répcelaki pályával, ugyanazok a játékosok itt minimum negyven, de olyan is akadt, aki több mint száz fával kevesebbre volt képes. A hazaiak viszont kihozták a mérkőzésből a maximumot. Kezdve azzal, hogy az edző, Kiss Zsolt remekül tippelt, olyan jól sikerült a

„vakírás” (az előzetesen leadott dobássorrend), hogy minden répcelaki játékosnak volt, lehetett esélye a pontszerzésre.

 

Az első sorban Horváth Zoltán fél pontot szerzett (egyetlen fán múlott az egész) Branko Manev ellen, mindkét játékos 629 fát ütött – és ez a fél pont már továbbjutást is ért a horvátoknak. Pintér Károlynak viszont már sikerült a teljes pontot begyűjtenie, miután 622 fás teljesítménnyel magabiztosan múlta felül Matija Mancét (590). A második sorban a 200 gurításos világcsúcsot tartó Branislav Bogdanovicnak nagyon meg­gyűlt a baja a pályával, félidőben cserét is kért, de Gasper Bornának sem volt semmi esélye, Móricz Zoltán (587) minden szettben jobb volt, és 50 fát vert rájuk.

A nagyszerű formában lévő ötszörös világbajnok Kakuk Levente a nap legjobb eredményével, 654 fával ütötte el a vendégek legeredményesebb játékosát, Bojan Vlakevskit (637). A harmadik sorban Kuslics Gergely (570) ugyan kikapott Luka Bolancától (611), de Vörös Milán 616 fája is biztos pontot ért a betliző Mario Fridl (558) ellen.

Nagyszerű, 6,5:1,5-ös győzelemmel búcsúzott a BL-től a Répcelak.

Kiss Zsolt: Szép búcsú volt, egy BL- és világkupagyőztes csapatot sikerült legyőznünk. Egész héten „matekoztam” a beíráson, az is nagyon jól sikerült. A horvát klasszis játékosok nagyon megküzdöttek a répcelaki pálya nehézségeivel. A fiúk mindent megtettek, nagyszerű érzés volt a mérkőzés utáni vastaps és ünneplés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában