Kézilabda

2020.01.24. 21:21

Fontos meccset vív az SZKKA

Az NB I-es női kézilabda-bajnokság 14. fordulójában a bennmaradásért küzdő Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia a közvetlen rivális Kisvárdát fogadja vasárnap 18 órakor a Haladás sportcsarnokban.

Tóth Gábor

Liliia Horilska visszatér sérülése után

Fotó: Szendi Péter

Az SZKKA 12., a Kisvárda pedig a 10. a 14 csapatot felvonultató tabellán – a két közvetlen rivális között mindössze két pont a különbség. A 2019/2020-as szezont éppen Kisvárdán kezdte az újonc szombathelyi alakulat, nagy csatában 23-25-re maradt alul. A két csapat hasonló utat járt be eddig, egyik sem szerzett pontot például idegenben. Az előző három bajnokin mindkét gárda a Debrecennel, a Ferencvárossal és a Győrrel játszott: az SZKKA három vereséggel tudta le a bajnokság ezen szakaszát, a Kisvárda kicsikart egy döntetlent a DVSC ellen, a másik két riválisának nem okozott gondot.

Liliia Horilska visszatér sérülése után
Fotó: Szendi Péter

– Ellenfelünk igazolt a télen egy orosz irányítót és egy montenegrói átlövőt, így erősödött, egyben bővült is a kerete – jelezte Marosán György, a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia mestere. – Bízom benne, hogy az esetleges tudásbeli különbséget lelkesedéssel, harciassággal, szervezett csapatjátékkal pótolni tudjuk. Az előző három bajnoki mérkőzésünkre a felkészülésünk részeként tekintettünk, a Kisvárda elleni összecsapásra hangoltunk, úgy érzem, hogy készen állunk a csatára. Kiélezett, pörgős, gyors meccsre számítok, és nagyon elképzelhetően tartom, hogy csak szoros végjátékban dől el a két pont sorsa.

- A hazai pálya előnyéről esetünkben sajnos nem beszélhetek, mert most játszunk először a Haladás sportcsarnokban, és mindössze egy szombat esti edzéslehetőséget kaptunk a Rohonci úton. Abban azonban nagyon bízom, hogy a szurkolóink segítségére ismét támaszkodhatunk – talán még soha ennyire nem volt szükség a drukkereinkre. Örömteli viszont, hogy az előző két fordulót sérülés miatt kihagyó Liliia Horilska visszatért közénk, százszázalékos állapotban van. Nem beszélek mellé: fontos alsóházi rangadót vívunk, és győzni akarunk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában