Európa-bajnoki selejtező

2020.01.27. 20:51

Litvániában szerepel a magyar futsalválogatott

Litvániában, Kaunasban játszik három Európa-bajnoki selejtezőt a magyar futsalválogatott – a soraiban hat Haladás-játékossal. A cél a csoportgyőzelem, a továbbjutás.

Tóth Gábor

A zöld-fehér „delegáció”. Balról Alasztics Marcell, Dróth Zoltán, Vas Ádám, Dávid Richárd, Hajmási Milán és Sásdi Bálin

Fotó: HVSE

Hosszabb szünet következik az NB I.-es futsalbajnokságban, ugyanis a válogatott Európa-bajnoki selejtezőtornán szerepel Litvániában. A Haladás Alasztics Marcell, Sásdi Bálint, Dróth Zoltán, Vas Ádám, Hajmási Milán és Dávid Richárd személyében hat játékost ad a nemzeti csapatnak (Milos Simic pedig a szerb szövetségi kapitánytól kapott behívót). Elutazás előtt a csapat Budapesten dolgozott, utolsó simításként háromnapos edzőtáborban vett részt, napi két edzéssel.

A magyar delegáció vasárnap ült repülőre, és kijevi átszállással célozta meg Litvániát – szerdától szombatig a Kaunas mellett található Jonavában játssza le csoportmérkőzéseit. A csapat hétfőn és kedden is edzett a helyszínen. Január 29-én Észak-Írország (15.00), január 30-án Törökország (15.00), február 1-jén pedig a házigazda Litvánia (19.00) lesz az ellenfél.

A zöld-fehér „delegáció”. Balról Alasztics Marcell, Dróth Zoltán, Vas Ádám, Dávid Richárd, Hajmási Milán és Sásdi Bálin
Fotó: HVSE

 

A körmérkőzés után a csoportgyőztes automatikusan kvalifi kálja magát a legjobb 32 közé – és harcolhat tovább az Eb-részvételért. – A világranglistán mind a három ellenfelünk mögöttünk van, vagyis papíron esélyesek vagyunk a selejtezőtornán – vélekedett Dróth Zoltán, a válogatott csapatkapitánya. – De nehéz meccsekre számítok. A törökök például híresek az agresszív stílusukról, Litvánia pedig hazai pályán, saját közönsége előtt játszhat. Ugyanakkor jó csapatunk van, csalódott lennék, ha nem nyernénk meg a csoportunkat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában