kézilabda

2020.03.02. 20:29

Bravúros SZKKA!

Bravúros győzelemmel folytatta az NB I/B-s női kézilabda-bajnokságot a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia U19.

Tóth Gábor

Cseh Gábor, CSG, Vas Népe Põdör Rebeka

Fotó: © Cseh Gábor

A 15. fordulóban a bent maradásért küzdő fiatal szombathelyi csapat a jó erőt képviselő, rutinos játékosokat felvonultató, dobogóért küzdő Vasast fogadta – a vendég lépett pályára esélyesként.

Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia U19–Vasas SC 32-27 (19-14). – Szombathely, 100 néző, NB I/B-s női kézilabda-mérkőzés, v.: Józsa-Bőhm, dr. Csupor.

SZKKA: Christe – Pődör R. 14/2, Kozma 1, Bozzai 4, Kulcsár 3, Pődör B. 5/3, Jefcsák 2. Csere: Lőrincz (kapus), Bíró, Franka, Horváth A. 3, Lakatos, Szmolek, Juhász, Németh P., Tóth A. Edző: Pődör Zoltán.

Pődör Rebeka 14 (!) gólig jutott
Fotó: Cseh Gábor

Sérüléssel kezdődött a meccs: a Vasas kéztörés miatt elvesztette egyik kulcsemberét. A házigazda kihasználta ellenfele zavarodottságát, gyilkos tempót diktálva meglépett (15. perc: 12-3). Aztán rendezte sorait a vendég, próbált felzárkózni, igyekezett visszajönni a meccsbe, de az SZKKA nagy küzdelemben visszaverte ellenfele rohamait, öt gólt megőrzött tetemes előnyéből a szünetig. Fordulás után szervezett, érett játékkal rukkolt elő a házigazda. Ugyan voltak pillanatok, amikor szorossá tette a meccset a Vasas (47. perc: 24-22), de a kiélezett helyzetekben valaki mindig villant hazai oldalról. Így sikerült fokozatosan fel-

őrölni a Vasast, a hajrára nem maradt izgalom (57. perc: 30-24). Nagy csatában aratott bravúros, megérdemelt győzelmet az SZKKA.

Pődör Zoltán: – Nagyon fiatal a csapatunk, mindössze 16–18 éves játékosokból áll. Ebben a korban természetes a kiegyensúlyozatlan teljesítmény – képesek vagyunk bárkit megverni, de sajnos ki is tudunk kapni bárkitől. Azért dolgozunk, hogy állandósítsuk a jó teljesítményünket, hogy folyamatosan fejlődjünk. Az ilyen győzelmek pedig jelzik, hogy jó úton járunk, hogy

igenis helyünk van az NBI/B-ben!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában